Aquest divendres s'ha celebrat a l'auditori dels Caputxins de Figueres la jornada de tancament del micro-projecte transfronterer sobre bones pràctiques en capacitació parental per a famílies en risc d’exclusió social a l’espai català transfronterer, que ha portat a terme l’àrea de Benestar del Consell Comarcal de l'Alt Empordà en els darrers mesos.

L'obertura de l'acte ha comptat amb la presència de Marta Casacuberta, directora dels Serveis Territorials de Treball, afers Socials i Famílies a Girona, i de Pere Casellas, vicepresident del Consell Comarcal, així com de dos representants de les administracions franceses que ha intervingut en el projecte.

Al llarg del darrer any, un equip de l’àrea ha posat en marxa i ha coordinat aquest projecte conjuntament amb el soci francès IRTS-Perpignan, en el qual ha participat un grup de 29 professionals de l’àmbit de l’atenció a la infància, l’adolescència i les famílies de nou serveis de banda i banda de la frontera. A la sessió de cloenda hi han assistit una vuitantena de professionals.

Aquest projecte transfronterer, que ha comptat amb una ajuda del programa de subvencions pluriennals Eurodistricte, atorgat per la Generalitat de Catalunya i el Departament dels Pirineus Orientals, s’ha centrat en l’intercanvi de bones pràctiques i de coneixement sobre metodologies d’intervenció per reforçar la capacitació parental de les famílies ateses pels equips d’atenció a la infància, l’adolescència i les famílies en les dues vessants de la frontera.

En el decurs d’aquesta jornada final s'ha presentat i lliurat el document amb els resultats del projecte. La cloenda, acompanyada de debat sobre la capacitació parental, ha anat a càrrec de la doctora Núria Fuentes, del Departament de Mètodes d’Investigació i Diagnòstic en Educació de la Universitat de Barcelona.