01 de juny de 2017
01.06.2017
40 Años
40 Años
Cap de Creus

Territori reprendrà la redacció del Pla del Parc de Cap de Creus amb un procés participatiu

La Generalitat va aturar el procés el 2014 després de rebre nombroses al·legacions durant el procés d'informació pública

01.06.2017 | 15:38

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat reprendrà els treballs de redacció del Pla Rector d'Ús i Gestió (PRUG) de l'àmbit marí del Parc Natural del Cap de Creus. Així es va acordar en la darrera reunió de la Junta Rectora. La intenció passa per fer un document nou després del gran nombre d'al·legacions rebudes durant el procés d'informació pública del primer document la tardor de 2014. El pla va topar amb una forta oposició d'alcaldes i associacions del territori. Per això, el Departament ha decidit tirar-ho endavant en paral·lel a un procés participatiu en el qual entitats i federacions puguin fer aportacions. La primera trobada informativa se celebrarà el proper 8 de juny a Roses.

El document va sortir a exposició pública l'octubre de 2014. El Departament d'Agricultura –aleshores titular dels parcs- va assegurar que aquesta eina permetria millorar la gestió del medi marí del Parc i ordenar les activitats que s'hi desenvolupen. Entre les mesures contemplades al document, hi havia la prohibició de fondejar lliurement a les cales protegides de l'espai natural i la obligació d'amarrar en una de les més de 200 boies que es preveien instal·lar a uns preus entre 20 i 40 euros al dia.

El pla va generar un fort rebuig entre diversos alcaldes de les zones afectades com els dels de Cadaqués, el Port de la Selva, Roses i Colera. Durant el període d'informació pública, a més, s'hi va presentar gairebé 400 al·legacions. Davant d'aquesta situació, la Generalitat es va comprometre a refer el document. La decisió es va prendre a finals de 2014 però a la darrera Junta Rectora del parc es va acordar reiniciar la redacció.

La voluntat de Territori –que ara es fa càrrec de la gestió dels parcs naturals- és fer un PRUG nou, amb una nova aprovació inicial i un nou procés d'informació pública. La intenció, a més, passa perquè aquest procés es faci en paral·lel a un procés participatiu amb les entitats i ajuntaments del territori. Per això, han convocat una primera reunió, que té com a objectiu tenir una presa de contacte amb els sectors i col·lectius implicats. A la convocatòria de la reunió, que se celebrarà el 8 de juny a Roses, el Departament ha avançat que no es presentarà cap document sinó que es demanarà opinió als interessats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema