Roses celebra aquest cap de setmana (3 i 4 de juny), la segona edició del Festival DRONS N'ROSES, un espectacular i innovador esdeveniment centrat en la fotografia aèria feta amb drons i en l'exhibició i competicions de pilotatge d'aquests multicòpters. Concursos fotogràfics, entre ells el Memorial Jordi Velasco amb el qual l'Ajuntament segueix retent homenatge al fotògraf rosinc, curses, exhibicions i conferències, integraran la programació.

Amb només una edició, celebrada el 2016, el Festival Drons N'Roses s'ha convertit ja en tot un referent i punt de trobada dels cada cop més nombrosos aficionats i seguidors d'aquesta disciplina, que uneix pilotatge de multicòpters, fotografia i noves tecnologies.

L'èxit del certamen, amb només un any de recorregut, ha obligat a tancar les inscripcions tant pel que fa a les curses de pilotatge, amb 96 inscrits, com en l'apartat de concurs fotogràfic, amb una quarantena de participants.

Amb l'organització d'aquest esdeveniment, l'Ajuntament de Roses vol difondre el magnífic patrimoni amb què compta la població, en aquest cas amb una nova visió, l'aèria, a través de l'ampli ventall de possibilitats que ofereixen les noves tecnologies. Les activitats del Festival es desenvoluparan dins el clos de la Ciutadella de Roses i a l'espai costaner entre Punta Falconera i la Torre d'en Sastre.

Al llarg del cap de setmana, el Drons N'Roses aplegarà un conjunt d'actes destinats a esdevenir un punt de reunió per promoure el patrimoni i els valors paisatgístics de Roses. Al mateix temps, promou i dona a conèixer la tecnologia entre els aficionats a la fotografia aèria i mostra la funcionalitat de les noves tecnologies amb multicòpters per a tot tipus de treballs, fotografia, fotogrametria, topografia, agricultura, salvament, etc.

El festival comptarà també amb una vessant lúdica amb circuits, demostracions, carreres,... que oferirà l'experimentat equip DDC- Drons de Carreras a l'espai monumental de la Ciutadella, on es podran manipular drons, visionar el pilotatge amb ulleres especialitzades, i seguir a través de pantalles i un canal de youtube, les espectaculars imatges que reben pels seus equips els pilots encarregats dels maneig de les aeronaus.

Activitats

Activitats

Demostracions d'habilitat "Drons de Carreres" i competicions

Dins de la Ciutadella s'habilitarà una zona que disposarà d'una zona d'inici i de diverses balises situades estratègicament que delimitaran el recorregut del circuit. En les competicions, que es realitzaran durant tot el dia, hi haurà un màxim de 8 participants simultanis (amb un total de 96 competidors). També tindran lloc demostracions amb "drons de carreres".

El públic assistent podrà visualitzar les espectaculars imatges captades pels aparells a través d'uns monitors de 50" instal·lades a l'interior de la Ciutadella.

Concurs de fotografia aèria amb Drons

El concurs, obert a persones aficionades als drons, es realitzarà a la zona entre Punta Falconera i la Torre del Sastre. Hi pot participar en aquest concurs qualsevol persona major d'edat aficionada a volar drons i que disposi de l'equip necessari.

Les categories del concurs de fotografia són: Creativa, Memorial Jordi Velasco; Patrimoni natural, costaner i paisatge; Patrimoni històric; i Cerca l'objectiu.

Conferències sobre el món dels Drons

Hi haurà la presència de diverses personalitats del món del Dron i dels audiovisuals, que explicaran als assistents les seves tècniques. Concretament, es realitzaran tres xerrades, una sobre l'ús del control de vinyes amb drons (amb demostració pràctica); una altra sobre arqueologia i patrimoni virtual; i, ja diumenge, tindrà lloc la presentació del nou esborrany de la nova llei de drons de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria.