Els dos blocs de protecció oficial de la plaça Joan Tutau de Figueres ja tenen les portes d'accés als comptadors blindades i alarmes. Un operatiu conjunt amb la Guàrdia Urbana ha posat fil a l'agulla a les demandes de seguretat als edificis, on fa unes setmanes un home va patir cremades de primer grau mentre intentava manipular un quadre elèctric. L'actuació ha comptat també amb una inspecció de les companyies d'aigua i llum. En aquesta ocasió, s'han detectat dos fraus elèctrics. En un dels casos, s'havien connectat a la línia d'un altre pis. L'Agència de l'Habitatge de Catalunya, propietària dels immobles, també està estudiant posar-hi vigilància privada. Els blocs, amb 25 pisos, tenen almenys sis habitatges ocupats de manera il·legal.

Nou operatiu policial als blocs amb ocupacions il·legals de la plaça Joan Tutau de Figueres. A les nou del matí, diversos agents de la Guàrdia Urbana s'han personat a la zona acompanyats de tècnics de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. Durant l'actuació, s'han instal·lat dues portes blindades (una a cada bloc) als accessos als comptadors de serveis. També s'han col·locat dues alarmes per evitar que es tornin a manipular. A més, tècnics de les companyies de llum i aigua han tornar a fer una inspecció. En aquesta ocasió, s'ha detectat dos fraus elèctrics. En un dels casos, havien connectat directament la llum a un altre pis.

Blinden les portes i instal·len alarmes als dos blocs amb ocupacions de Figueres

Blinden les portes i instal·len alarmes als dos blocs amb ocupacions de Figueres

L'actuació arriba després que la setmana passada l'Agència de l'Habitatge -propietària dels dos edificis- anunciés que prendria mesures. Les més imminents eren el blindatge de portes i la instal·lació d'alarmes. També estan estudiant posar-hi vigilància privada. L'Ajuntament de Figueres també havia reclamat la instal·lació de càmeres de videovigilància. L'ens, però, descarta per ara aquesta mesura.

Un home ferit mentre manipulava un comptador

Els dos blocs de protecció oficial pateixen des de fa temps ocupacions il·legals i problemes de convivència. Dels 25 pisos que hi ha, almenys sis estan ocupats. L'Ajuntament reclama des de fa mesos mesures contundents per acabar amb aquesta situació. De fet, en les darreres setmanes s'hi ha dut a terme diversos operatius contra el frau de llum i d'aigua. El darrer incident greu es va produir fa dues setmanes quan un home que intentava manipular un comptador de llum va provocar un petit incendi i va patir cremades de primer grau a les mans i la cara.

"Volem pagar"

La intervenció ha provocat que diversos veïns sortissin al carrer i critiquessin que se'ls deixi sense serveis bàsics. Alguns d'ells (que no han volgut sortir davant de càmera) han denunciat que temps que acudeixen als Serveis Socials reclamant regularitzar la seva situació però diuen que no els ho permeten. "Nosaltres volem pagar, que ens facin un contracte però ens diuen que som ocupes i que no podem ", insisteixen. A més, diuen que els "amenacen" que si no tenen ni aigua ni llum els poden "treure la custòdia" dels seus fills. Malgrat això, ja han avançat que no marxaran.