L'Ajuntament de Figueres ha realitzat diversos treballs de renovació de la Font Lluminosa de la plaça Ernest Vila que han permès activar-la de nou, restaurant maquinària i elements originals. La font és obra de l'arquitecte i enginyer Carles Buïgas i Sans, i data del 1965.

Els treballs de renovació de la Font Lluminosa han consistit en la restauració de 3 de les bombes, la substitució de les vàlvules d'aspiració i impulsió, així com dels 3 motors i un variador de freqüència, i la instal·lació de 2 ventiladors als quadres elèctrics. A més, s'han pintat les canonades i les bombes, s'ha desembossat, netejat i desinfectat els elements impulsors de la font, i s'han substituït els escalons deteriorats.

El regidor de Serveis Urbans, Quim Felip, destaca la importància de la restauració d'aquesta font, que és una "icona de la ciutat", i que ara torna a lluir amb tots els seus elements originals.

L'altra font que l'Ajuntament de Figueres està restaurant és la de la plaça de la Palmera, que en breu també estarà activa.