Víctor Creus és un jove estudiant del Centre Escolar Empordà de Roses que, amb 16 anys, ha dissenyat una sonda estratosfèrica que posarà en funcionament si aconsegueix els diners que costa construir-la. El jove anima els amants de la ciència i la tecnologia a col·laborar en la seva proposta, per a la qual ha iniciat una campanya de micromecenatge a través del portal KickStarter.

El seu projecte es denomina Atcres, una sonda que, des d'una altura d'uns 1.000 metres, començarà a enviar informació en temps real de posició, velocitat i temperatura. La idea és que la sonda arribi a uns 35.000 metres i que, des d'aquesta altura, pugui gravar un vídeo en 4K.

"La sonda estratosfèrica Atcres es basa en una caixa embolicada amb una manta tèrmica, dins la qual hi ha tota la part de hardware. Aquesta estarà lligada a unes cordes, que connecten un petit paracaigudes i un globus de Tòtex, un material encara més resistent que el làtex", explica Víctor Creus, que ho té tot estudiat i encara dona més detalls sobre el seu projecte tecnològic: "El hardware està format per un trackuino que, prèviament, haurem programat. Aquest estarà connectat a una font d'energia, un GPS, un sensor de temperatura i una vàlvula."

Víctor Creus ha elaborat un ampli treball i un prototip en què contempla els objectius d'Atcres, i també els riscos i desafiaments.

Per posar en funcionament la seva sonda estratosfèrica necessita recaptar 2.000 euros. La campanya de micromecenatge està oberta. El jove compta amb el suport dels seus professors i també de la seva família.