Promogut per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, el Consell Comarcal ha acollit un curs d'actualització en gestió administrativa adreçat al personal administratiu dels municipis petits de l'Alt Empordà. El curs va ser impartit per Francisco Muñoz i Ernest Ruiz, secretari i interventor respectivament del Consell, amb un total de set hores lectives. A la sessió d'obertura hi van ser presents tant el president del Consell Comarcal, Ferran Roquer, com el director dels serveis territorials de Governació a Girona, Raül Morales, que van contextualitzar el curs i la seva necessitat.

Més de dues terceres parts dels municipis de l'Alt Empordà tenen menys de mil habitants i això implica, en la majoria de casos, que els ajuntaments disposin d'un nombre de personal administratiu reduït. El curs s'ha realitzat per tal de facilitar a aquest personal una actualització dels seus coneixement per a la gestió administrativa diària, tant des del punt de vista jurídic com material. La metodologia va ser eminentment pràctica i va incloure la resolució de casos i dubtes recollits prèviament amb els docents.

El programa del curs, amb una assistència limitada a 20 places, constava de temes tant diversos com la contractació administrativa, el planejament i la gestió urbanístiques, la concessió de llicències, els tribus i les ordenances fiscals, els pressupost, el registre de factures i les subvencions, entre altres.