La Cantarella és un espectacle musical que aquest dijous, 18 de maig, se celebra a Roses, a la plaça Frederic Rahola, a les 11.30 hores, amb la paticipació d'uns 400 alumnes. La cantada reuneix estudiants de 6è de Primària i de primer cicle d'ESO de les escoles que pertanyen a la ZEO (Zona Escolar Obligatòria) de Roses.

Anna Massot, directora de l'Escola Narcís Monturiol i membre del grup impulsor de la Cantarella, explica que aquest projecte és "un element bàsic per al desenvolupament dels alumnes, ja que els potencia les iniciatives d'esforç i superació personal, el treball conjunt i el vessant artístic".

"No es tracta només de gaudir tot cantant i escoltant cançons -hi afegeix-, sinó que és molt més: és el resultat de l'esforç de crear, representar i compartir una història, que porta a reflexionar i a aprendre a caminar per la vida."

L'espectacle segueix un fil conductor teatralitzat, i en aquesta ocasió (8a edició) els temes són la relació entre avis i nets i el contrast de vida entre el camp i la ciutat. Anna Massot es felicita que aquest muntatge és possible amb la col·laboració de les AMPA, el Servei Educatiu de l'Alt Empordà i l'Ajuntament de Roses.

Als cantaires, els acompanya la Cantarella Band, un grup creat per a aquest espectacle, format per Juan Herrera, a la guitarra; Adrià Hereu, a la bateria, i Pere Cañada, al baix. En algunes cançons, a més, col·laboren Sasha, al piano; Esther Martínez, a l'acordió, i Toni Ros, al trombó.Escoles i instituts participants

Escoles i instituts participants

Els centres participants són: l'Institut Cap Norfeu , de Roses (1r d'ESO); l'Institut Illa de Rodes, de Roses (2n d'ESO); el Centre Escolar Empordà, de Roses, el qual, a part de participar al cor de veus amb els alumnes de Cicle Superior, també s'ha encarregat de representar la història.

També hi ha els grups de cicle superior d'aquestes escoles: Montserrat Vayreda, Narcís Monturiol, Jaume Vicens Vives i Els Grecs, de Roses; Martí Inglés, de Palau-saverdera i l'Escola de Pau. Es dona la circumstància que, aquest mateix any, la Cantarella ha estat guardonada amb el premi Aemcat d'Educació Musical al millor projecte educatiu de Catalunya.