L'Ajuntament de Figueres va rebre divendres el premi "Institució pionera en la solució vídeo-acta en el núvol de Sèneca" en el marc del II Congrés Local de Tecnologies de la Informació i Comunicació organitzat per l'Ajuntament de Cunit en reconeixement a la innovació per la instal·lació d'un software de gravació i retransmissió de plens que es posarà en marxa al consistori el mes de juny.

Es tracta d'un sistema que permet enregistrar i retransmetre les sessions plenàries amb la particularitat que els secretaris municipals poden certificar i validar el vídeo, i vincular-lo a l'acta del ple, generant automàticament una vídeo-acta que pot ser consultada per tots els ciutadans al web municipal. A més, el software ofereix el control de presència dels regidors, el posicionament automàtic de les càmeres segons el regidor que intervingui en cada moment, i la catalogació, transcripció, arxiu digital, publicació i accés a tota aquesta informació a través del de l´Ajuntament de Figueres.

El II Congrés Local de Tecnologies de la Informació i Comunicació ha reconegut un total de 13 iniciatives de tot Catalunya de l'àmbit de la Innovació tecnològica aplicada, les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació al servei del món públic i de l'oci tecnològic.

La regidora d'E-Administració i Informàtica, Dolors Pujol, valora i agraeix la feina feta des del departament d´Informàtica per implantar aquesta iniciativa que significa un pas molt important per millorar l´administració electrònica a l´Ajuntament de Figueres.

L'alcaldessa de Figueres i regidora de Comunicació, Marta Felip, destaca que aquest nou sistema significa un salt qualitatiu molt important en la gestió de la informació i de les actes dels plenaris municipals, i obre la porta a moltes aplicacions més per facilitar la informació i la transparència de l´administració, i millorar així la comunicació entre l´Ajuntament i la ciutadania.