Uns veïns de la urbanització d'Empuriabrava es van veure sorpresos a principi de mes per la presència dalt d'una palmera d'un niu de cigonya. Una parella ha construït el niu sobre el tronc d'un exemplar de palmera morta per la plaga l'escarabat morrut. El fet es considera poc habitual perquè es tracta d'un lloc dins la trama urbana i molt transitat.

L'Ajuntament va rebre l'avís dels veïns de la presència del niu de cigonya blanca (Ciconia ciconia) a principi de mes. Els tècnics municipals es van desplaçar fins al lloc. El tronc de palmera està situat just a peu d'un dels carrers més transitats de la urbanització. Al capdamunt de l'arbre afectat per la plaga de l'escarabat s'hi pot veure ara l'imponent niu de les cigonyes.

L'au nidifica al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà que està al límit d'Empuriabrava, però es un considera "d'una gran transcendència" que ho hagi fet al centre de la trama urbana amb forta presència de vehicles i persones. Al parc hi nidifiquen unes vuitanta parelles i prop de trenta ho fan als jardins del Castell de Peralada.

A Castelló d'Empúries no és la primera vegada que localitzen una parella dalt d'una palmera. L'any passat van trobar un niu però en aquella ocasió es tractava d'un arbre situat en uns jardins mig abandonats al costat de la basílica, a tocar de la zona del rec del Molí i dels horts. El fet que fos una zona més tranquil·la i marcadament rural ho feia menys estrany.