El conseller de Cultura, Santi Vila, i l'exvicepresidenta del Govern Joana Ortega van participar divendres en l'homenatge que Balaguer va retre a la primera regidora de la capital de la Noguera de la mà de CiU (1979-1983), Maryse Olivé, que va morir el mes d'abril passat. Durant l'acte, es va projectar un vídeo del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que va parlar de la trajectòria d'Olivé, que va ser delegada del Govern a París entre 2012 i 2014 i directora del Lycée Anglo-Français de Balaguer i de Figueres.

L'abril del 1979 es va constituir a Balaguer el primer Ajuntament democràtic, després de la dictadura franquista i una de les cadires dels regidors l'ocuparia, per primer cop, una dona. Amb 31 anys, Maryse Olivé entraria a formar part del consistori balaguerí de la mà de Convergència i Unió com a regidora, un càrrec que va ocupar fins el 1983, quan es va traslladar a Figueres. Ara Balaguer li ha fet un homenatge aquest divendres a la que els seus antics amics i companys han recordat la seva empenta i tenacitat.

L?acte ha servit per reivindicar l'esperit de lluita d'Olivé que va obrir la porta a que les dones formessin part activa de la vida política de la ciutat de Balaguer. Hi han participat les dones que han estat regidores a l'ajuntament de Balaguer en els darrers 40 anys i el Conseller de Cultura Santi Vila i la exvicepresidenta del Govern Joana Ortega.

Olivé també va ser directora de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, regidora de Figueres i de Darnius. L'últim càrrec que va ocupar és el de delagada de la Generalitat a França del 2012 fins al 2014.