La plaça del Sol, juntament amb el Firal, són les zones principals on es concentra l'oferta d'oci nocturn de la ciutat de Figueres. La convivència entre el descans dels habitants de la zona i les activitats lúdiques que s'hi duen a terme no sempre és senzilla.

En el darrer plenari municipal, el grup d'ERC va posar el tema sobre la taula, preguntant a l'equip de govern quines eren les accions concretes que s'estaven fent per conciliar les dues parts implicades: per una part, els veïns de la plaça del Sol i, per l'altra, els locals nocturns que hi estan ubicats.

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Figueres, Francesc Cruanyes, va explicar que ja havien rebut els primers precs i instàncies per part dels habitants de la zona i que, precisament, s'estaven estudiant les sonometries. «Alguna vegada havia passat que havien donat per sobre del que estava permès i en aquests casos s'havia requerit a les entitats que prenguessin les mesures adients.

Fins i tot, es va arribar a precintar un dels bars», va recordar. «En aquests moments en què s'han tornat a entrar més instàncies, s'estan fent noves sonometries i s'ha demanat als responsables dels locals que prenguin mesures ja per mirar de corregir aquells punts que sense grans estudis podem determinar a simple vista, que són les fonts que més molèsties causen», va afegir el primer tinent.

Un exemple d'aquests punts és la instal·lació de dobles portes, «en funció del que diguin les noves sonometries veurem si s'ha de procedir i fer portes dobles, finestres... ja no només en el mateix establiment sinó a càrrec de l'establiment en els edificis que se'n veuen afectats», va dir Cruanyes.

Mesures complementàries

La portaveu d'ERC, Agnès Lladó, també va proposar de portar a terme una campanya pedagògica per tal de conscienciar la gent, «ens omplim la boca de civisme, però també s'ha d'entendre que hi ha gent que vol descansar».

Des de l'equip de govern van afegir que s'està creant un nou mapa acústic per determinar quines són les diferents zones de la ciutat on es poden superar uns llindars o altres.