La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha fet una crida aquest divendres perquè es denunciïn nous possibles casos d'adolescents que segueixin el joc de la Balena Blava. En una entrevista a RAC 1, la consellera ha deixat clar que "el primer que s'ha de fer és denunciar" i ha remarcat que "no estem davant d'un joc de menors sinó d'una pràctica delictiva" i ha afegit que es tracta d'un "assetjament" perquè "arriba un moment que t'arriben a amenaçar", en referència al control dels responsables de la pàgina web sobre els seguidors del joc. D'altra banda, Ruiz ha comentat que més enllà dels casos coneguts fins ara -el primer detectat fa quinze dies, tres a Santa Coloma de Gramenet i dos a Girona- no es té constància que n'hi hagi més fins ara.

Tot i així, la consellera ha dit que no es confirmarà des d'on procedeixen els casos que es detectin amb l'objectiu de "protegir els menors i les famílies". Amb tot, Ruiz també ha indicat que els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per un possible delicte d'inducció al suïcidi.

La consellera també ha demanat tenir en compte que les víctimes del joc són adolescents i ha recordat que és una etapa vital amb un "desajustament emocional molt important". Per això, ha insistit en "estar molt a sobre" als menors i que els pares es posin en alerta sobre canvis d'hàbits sobtats.

"Si el teu fill o filla surt a caminar a les quatre de la matinada, no és normal. Passa alguna cosa. S'ha de parlar molt, mirar molt, insistir molt i, si cal, acudir al servei de salut", ha avisat.