La ZER Les Salines de l'Alt Empordà es troba entre els nou projectes globals d'escola guardonats en els Premis Baldiri Reixac 2016-2017. La Fundació Carulla convoca aquests premis amb l'objectiu d'ajudar a donar resposta als reptes de l'escola d'avui a les terres de parla catalana.

Des de la seva creació, l'any 1979, els PBR (Premis Baldiri Reixac) reconeixen iniciatives educatives que contribueixen a la tasca de construir una escola catalana de qualitat. Des de llavors, més de 230 professors, 425 escoles i 2.175 grups d'alumnes han estat reconeguts pel seu valor, qualitat i trajectòria.

La Fundació Carulla organitza els PBR amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

El jurat, integrat per Joan Arjona, Josep M. Farré, Joan Gumbert, Àngels Pérez Tarragó, David Pujol, Coral Regí, Rosa M. Securún i Anna Verdaguer, ha premiat una selecció de projectes educatius i a més a distingit la tasca de mestres i professors d'arreu de Catalunya.

De l'Alt Empordà, destaca, entre els guardonats, la ZER Les Salines, que engloba les escoles de Maçanet de Cabrenys, Agullana, Biure d'Empordà i Boadella d'Empordà. Fins fa dos cursos, l'escola de la Vajol també n'era integrant, però va tancar per falta de nens. Aquests centres educatius actuen com a Zona Escolar Rural des de l'any 1995.