La defensa ha demanat anul·lar les gravacions d'una càmera de videovigilància que va ajudar a vincular el violador reincident, Antonio García Carbonell, amb el crim de Cabanes (Alt Empordà) del 27 de febrer del 2014. La càmera d'una empresa va captar un cotxe de característiques semblants al de García Carbonell, un Fiat Punto, prop del lloc on els acusats haurien propinat la pallissa mortal a la víctima. L'advocat de la defensa, Joaquim Bech de Careda, al·lega que les imatges vulneren el dret fonamental a la protecció de dades perquè, no només gravaven la tanca perimetral de l'empresa, sinó també el carrer. El fiscal Enrique Barata s'hi ha oposat perquè considera que la càmera "no afectava espais d'intimitat". L'Audiència de Girona resoldrà la petició. García Carbonell s'enfronta a 23 anys de presó i el seu còmplice, Oriol Boyer, a 26.

La defensa sosté que les imatges de seguretat, i totes les proves que es deriven la gravació, són nul·les i no es poden fer servir per incriminar Antonio García Carbonell. "No hi ha cap més prova que vinculin el meu representat amb l'homicidi", ha afirmat Bech de Careda. El lletrat al·lega que la càmera, que enregistrava l'entrada a una empresa privada, vulnera el dret fonamental a la protecció de dades personals.

"La càmera de videovigilància, que té com a única funció la seguretat de l'edifici de l'empresa, no només grava la tanca perimetral i el carreró per on s'accedeix a l'empresa, sinó que també enregistra la carretera general i inclús un edifici que hi ha a l'altre costat de la carretera", argumenta la defensa.

Per això, considera que "excedeix" les funcions de seguretat privada. "És per això que totes les imatges i dades captades en aquesta intromissió no justificada de la via pública no poden ésser utilitzades com a prova lícita en un procés judicial", conclou.

El fiscal del cas, Enrique Barata, s'oposa a la petició i també s'hi ha adherit l'advocat de l'acusació particular. Barata sosté que les imatges són "vàlides i legítimes" perquè no afecten espais d'intimitat. De fet, ha recordat que només han captat un cotxe de característiques semblants als que usava García Carbonell però ni tan sols es podia identificar qui anava a l'interior.

Ara, l'Audiència de Girona resoldrà. De la mateixa manera que també es pronunciarà sobre la petició de la defensa d'Oriol Boyer que, com a qüestió prèvia, ha demanat anul·lar una interlocutòria que va permetre analitzar el trànsit i dades telefòniques i va servir per arribar fins al seu client. Una demanda a la que les acusacions també s'han oposat.

23 anys de presó

El fiscal demana 23 anys de presó per al violador reincident Antonio García Carbonell i l'altre processat, Oriol Boyer, per assassinar amb acarnissament i traïdoria una dona a Cabanes el 27 de febrer del 2014. Boyer s'enfronta també a una pena de 3 anys per tenir una escopeta retallada de doble canó per a la qual no tenia permís.

El fiscal Enrique Barata sosté que entre dos quarts de vuit i dos quarts d'onze de la nit, els dos processats van assaltar la dona de quasi 76 anys prop de casa seva i, aprofitant la foscor de la nit, la van abordar, la van colpejar, li van introduir un mitjó a la boca, li van embolicar un mocador al coll i la van lligar de peus i mans. Després, la van arrossegar fins a un camp proper i la van apallissar perquè els hi donés informació per perpetrar un robatori. Quan la víctima estava moribunda, la van abandonar a la intempèrie i van fugir. Un treballador d'una fàbrica la va trobar l'endemà, inconscient i agonitzant. La víctima va morir dies després a l'hospital.

García Carbonell feia tan sols quatre mesos que havia sortit de la presó de Quatre Camins. Havia de complir una condemna de 270 anys, però al final va estar-se'n només divuit entre reixes. Ell es va convertir en el primer pres alliberat a Catalunya en aplicació de la sentència del Tribunal d'Estrasburg que va derogar la doctrina Parot.