L'Ajuntament de Figueres ha realitza aquest dimecres les proves físiques a 65 aspirants per cobrir tres places de nova creació a la plantilla de la b. Es tracta de les primeres que es convoquen des del 2011, quan les mesures de contenció estatal van impedir augmentar la dotació del cos. L'equip de govern va comprometre's incrementar el nombre d'efectius fins al 2019 per aconseguir el xifra que es consideraria òptima per a una ciutat de les dimensions de Figueres i que se situaria al voltant dels 85 agents. L'alcaldessa, Marta Felip, diu que la mesura atén a les necessitats de la ciutat i que ja han previst per aquest 2017 crear-ne tres més. En paral·lel, s'estan fent les proves selectives per a cinc places més mitjançant promoció interna. La previsió és que els nous efectius s'incorporin al cos el juny de 2018.

Figueres compta amb 71 agents de la Guàrdia Urbana per cobrir les necessitats d'una ciutat amb més de 45.000 habitants. Fa temps que el govern municipal admet que calen més efectius i, per això, es van comprometre a ampliar progressivament la plantilla fins al 2019. A finals de l'any passat, es van convocar set places. Tres d'elles eren de nova creació. La resta, s'havien de cobrir a través de processos de promoció interna. Aquest dimarts s'han iniciat les primeres proves, les físiques, que han de permetre incorporar els tres nous agents el juny de l'any vinent.

Marta Felip considera necessari ampliar la Guàdia Urbana

Marta Felip considera necessari ampliar la Guàdia Urbana

L'objectiu és que d'aquí a dos anys hi hagi entre vuit i deu nous policies al cos. Per això, aquest 2017 s'ha previst la creació de tres places més. Felip assegura que la plantilla actual del cos "no respon en dimensió a les necessitats que té la ciutat". De fet, fa sis anys que el nombre d'efectius estava congelat. L'alcaldessa remarca que les mesures de contenció establertes per l'estat espanyol impedien noves contractacions però que "ara la situació s'ha flexibilitzat i ens veiem en cor d'ampliar la plantilla".

Proves físiques per incorporar tres agents a la Guàrdia Urbana

Proves físiques per incorporar tres agents a la Guàrdia Urbana

En paral·lel a convocatòria pública oberta en la qual s'han presentat 65 aspirants, també s'estan realitzant les proves selectives per a cinc places de caporal i una de sergent, a través del model de promoció interna. A més, s'està tramitant el concurs de mobilitat horitzontal d'una plaça d'agent.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Quim Felip, diu que la voluntat és assolir la xifra òptima d'entre 80 i 85 agents, que són els que correspondrien a una ciutat de les dimensions de Figueres.

Incorporació al cos el juny de 2018

El procés de selecció per cobrir les tres places s'han iniciat aquest dimarts i continuarà en les properes setmanes amb les proves de coneixement. Els aspirants que les superin s'hauran de sotmetre a un examen psicotècnic i un reconeixement mèdic. Els tres que obtinguin les millors puntuacions ingressaran al setembre a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya per formar-se. La previsió és que s'integrin al cos a mitjan de l'any vinent.