Dimarts 9 de maig, la coordinadora territorial de l’Institut Català de la Dona, Fina Saurina, ha visitat l’Ajuntament de Roses on ha mantingut una reunió amb el regidor de l’Àrea de Benestar Social del consistori, Marc Danés, així com amb els tècnics municipals d’aquesta àrea, per fer una valoració del Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) de Roses.

Durant la visita la coordinadora i els responsables del servei han fet una valoració molt positiva de la feina desenvolupada en el darrer any a Roses, consistent en oferir assessorament a les dones de la població en diferents àmbits.

Un dels aspectes destacats ha estat l’inici, durant 2016, dels tallers preventius contra la violència de gènere a les escoles i instituts del municipi, dels quals s’han realitzat un total de 48 sessions. El servei ha atès al llarg de 2016 un total de 101 dones i ha realitzat 425 atencions. La majoria d’atencions han tingut lloc des del servei d’atenció psicològica (322), seguit pels serveis d’atenció jurídica.

El SIAD és un servei que ofereix informació, formació i facilita l’accés de les dones a diferents recursos de tipus laboral, associatiu, cultural i educatiu, i potencia la seva participació en la vida pública. Disposa d’assessorament jurídic i psicològic gratuïts. A part, també realitza una important tasca de dinamització sociocomunitària, ja que treballa conjuntament amb les entitats de dones del municipi o comarca en la realització d'accions que visualitzin les aportacions de les dones. Una part important de les atencions que realitza estan relacionades en la detecció i prevenció en l'àmbit de la violència masclista.