La Noelia i en Fernando estaven a punt d'acabar el torn de nit quan van rebre l'avís d'una dona que s'havia posat de part a la carretera C-66, a Llofriu. Van ser els primers a arribar al lloc i es van trobar una furgoneta amb els quatre intermitents aparcada al voral. Quan van preguntar al pare com es trobava la dona, la seva sorpresa va ser descobrir que el nen ja havia nascut. Tot va passar tan ràpid que el matrimoni -que viu a Ullà- no va poder arribar a l'hospital.

Els agents van fer les primeres actuacions abans no arribés l'ambulància. La Noelia va comprovar les constants vitals del petit (que encara estava connectat a la mare pel cordó umbilical) i va col·locar-li el bebè sobre el pit. «És l'experiència més emocionant que m'ha passat com a policia», recordava. Ahir, quinze dies després dels fets, els agents van anar a casa de la família per veure el petit Monaim, que està perfecte.

La Faiza va començar a sentir contraccions quan era a casa i li va demanar al seu home, en Baghdad, que anessin ja cap a l'hospital. De camí a Palamós, la situació es va accelerar i li va demanar al seu home que aturés el vehicle perquè notava que el nen ja sortia. Ell va trucar al 112 relatant la situació i va comunicar que s'aturava a Llofriu. Era un quart de cinc de la matinada del 24 d'abril i pràcticament no passava ningú per la car­retera.

La Noelia i en Fernando van rebre l'avís per l'emissora a la comissaria de la Bisbal. «Pensava que era com en d'altres situacions que t'avisen però que quan arribes o bé ja hi és l'ambulància o la mare encara no ha parit», explicava ella ahir. La seva sorpresa va ser quan van arribar a Llofriu i el pare els va dir que el nen ja havia nascut.

A partir d'aquí, la prioritat dels agents va ser assistir la mare i el fill per comprovar que es trobessin bé. En Fernando va tranquil·litzar el pare i va controlar el poc trànsit que passava, i la Noelia va atendre la mare.

Recordava que se la va trobar amb el cap al seient del pilot i les cames cap al seient del copilot i, que quan va aixecar la manta que li cobria les cames, va veure el cordó umbilical. «Va ser llavors quan em vaig dir: l'ha tingut de veritat!», relatava emocionada. Va comprovar-li les constants vitals i va comunicar per l'emissora que tots dos es trobaven bé però que calia agilitzar l'arribada de l'ambulància perquè el nen ja era fora.

La Noelia va agafar el bebè i el va col·locar sobre el pit a la mare.

Un cop l'ambulància es va endur la mare i el nen cap a l'hospital de Palamós, la parella de mossos els va perdre la pista. Però tots dos van quedar molt impressionats per l'experiència viscuda.

Ahir, però, els dos agents van anar a visitar la família a Ullà. Els van rebre amb pastes casolanes i te amb menta, típic del Marroc, país del qual són originaris. El matrimoni fa anys que viu a Ullà i té dos fills més, una nena de 6 anys i un nen de 4 anys. L'arribada del germà petit, en Monaim, ha estat tota una festa. «Tot va ser molt ràpid i em van ajudar molt», recordava la mare.