El grup municipal socialista de l'Ajuntament de Figueres va enviar un comunicat ahir per demanar a l'equip de govern que signi un conveni marc amb la Generalitat perquè el Govern de Catalunya assumeixi el 50% del cost de les expropiacions temporals d'habitatges buits de la ciutat, en mans de particulars o entitats bancàries. El portaveu del PSC Figueres, Pere Casellas, ha presentat una instància a la legislació catalana, amb la finalitat de cobrir la demanda d'habitatge social.

«Si el Govern no és capaç d'atendre l'emergència social a la ciutat, només aconseguirà incrementar la marginalitat, l'exclusió i la fractura social i negarà una oportunitat als sectors més desafavortis. Si mira cap a un altre costat, només genera desafecció i desigualtat», sentencia. Per a Casellas, «amb la signatura d'aquest conveni, es disposaria de les eines adequades per poder combatre situacions límit en una ciutat que cada vegada es troba, socialment parlant, més al límit».

Malgrat que els socialistes consideren que durant l'últim any s'ha fet un esforç per augmentar el parc públic d'habitatge a Figueres, a través de la compra de pisos mitjançant l'exercici del dret de tempteig, la necessitat d'habitatge social és una preocupació creixent agreujada pels precedents de falta de previsió i d'incompliment del Pla local d'habitatge. «No és exagerat afirmar que unes cinquanta famílies es troben en llista d'espera, la quantitat augmenta si tenim present el nombre de desnonaments mensuals», afirma Casellas.