Roses inicia el proper dilluns, 1 de maig, el període d'estacionament tarifat amb zona blava a tres espais de la població, als quals es vol donar rotació de places d'aparcament. Com en anys anteriors, les àrees blaves es mantenen en 3 espais de la vila: tram de l'avinguda de Rhode (zona 1), Jaume I, plaça Frederic Rahola i part de l'avinguda de la Mare de Déu de Montserrat (zona 2), i l'aparcament del mercat municipal (zona 3). El servei tarifat durarà fins al 30 de setembre i el seu preu preu es manté en 1€/hora.

Roses compta al llarg de l'any amb una disponibilitat de prop de 5.000 places d'aparcament gratuït en la totalitat de carrers i altres espais municipals aptes per a l'estacionament. Només amb l'inici de la temporada turística, 300 d'aquestes places (menys del 10%) passen a ser tarifades, juntament amb les 200 places de l'aparcament del Pot Esportiu Municipal, que és de pagament entre l'1 de juny i el 30 de setembre.

La implantació d'aquest servei té per objectiu evitar un ús inadequat d'estacionament per part d'aquells conductors que en ocasions mantenien aparcats els seus vehicles dies, i inclús setmanes, en zones de gran afluència que requereixen disponibilitat d'aparcament per afavorir l'activitat comercial i la restauració.

Es manté també la gratuïtat d'estacionament durant els migdies de 13.30 a 16 h a la zona blava 2, mentre que els diumenges i festius és d'estacionament lliure durant tot el dia. Per la seva banda, la zona 3 és gratuïta als migdies de 13.30 a 16 h, en aquest cas de dilluns a diumenge. La zona 1 té l'horari tarifat habitual, és a dir, de dilluns a diumenge de 10 a 20 h. A més, s'ofereix als comerciants targes amb descompte perquè puguin gratificar els seus clients.

Cal recordar que els propietaris de vehicles donats d'alta Roses i al corrent de pagament de l'impost de circulació, disposen d'una hora d'estacionament gratuït diària en el pàrquing de Ports de la Generalitat, al front de mar, gratuïtat que fora de la temporada d'estiu s'amplia a 3 hores durant el dia i la totalitat de la nit.