Endesa ha aconseguit valoritzar el 75% dels residus retirats durant el 2016 a les comarques gironines. Aquest procés es realitzat per aprofitar al màxim els residus derivats de les diferents obres de manteniment i millora de la xarxa elèctrica que la Companyia realitza als diferents municipis de la demarcació de Girona. La valorització pretén anar un pas més enllà de la gestió dels residus, ja que intenta reutilitzar i aprofitar aquests materials per a uns altres usos.

El 22% del material processat corresponen a residus especials, com per exemple oli aïllant i emulsions d'aigua amb oli dels transformadors; mentre que el gruix important dels residus, el 78% que s’han gestionat són els coneguts com a residus no especials: ferralla, aïlladors, runa, cablejat elèctric, pals de formigó, paper i plàstics, entre d’altres.

Els residus passen per emmagatzematge intermedi a instal·lacions específiques, equipades amb uns compartiments amb contenidors específics degudament etiquetats d’acord amb la naturalesa de cada residu, a més d’un magatzem tancat per a residus especials. Des d’aquests contenidors, els residus es lliuren als corresponents gestors especialitzats per al seu aprofitament o la seva eliminació controlada quan no és possible la seva valorització.

Aquesta gestió acurada i especialitzada dels residus es realitza d’acord amb la Política Ambiental d’Endesa, que destaca per una clara aposta per la sostenibilitat com a projecció d’una empresa de futur, i també està d’acord amb el nou concepte d’Economia Circular que promou un nou model productiu més sostenible que té com a pilars fonamentals l’eficiència i l’optimització dels recursos disponibles. En definitiva, la Companyia treballa per la disminució progressiva del consum de recursos i la reducció de l’impacte sobre el medi ambient on es desenvolupa la major part del l’activitat productiva.