Aquest diumenge, 30 d'abril, de 10 a 14 h, la plaça Catalunya de Roses acull per quarta vegada la Mostra del Vi de la DO Empordà, en el marc del Festival Vívid, i com població a membre de la Ruta del Vi DO Empordà. Com a novetat, enguany, la Mostra acollirà la Gimcana-Vi Kids i l'espai Vi-Baby, pensant en el públic infantil i familiar.

La Mostra del Vi té per objectiu donar a conèixer els productes del territori i contribuir a la creixent interacció entre turisme i enologia. La jornada és una gran oportunitat per tastat, en un sol espai, els diferents productes enològics elaborats per cellers de renom de l'Empordà. Com a novetat, enguany, durant la Mostra del Vi, les famílies podran passar també una bona estona participant a la Gimcana Vi-Kids, on s'hauran de superar diverses proves de destresa i artístiques relacionades amb el món del vi: equilibri, punteria, cucanya, pintura al vi... També per als més petits, fins a 5 anys, tindrà lloc un taller d'artesania a l'espai Vi-Baby.

Durant la Mostra del Vi es durà a terme el sorteig d'un àpat per a dues persones entre els participants a la segona edició de la Ruta de les Tapes i del Vi DO Empordà que hagin entregat la butlleta per votar la millor tapa de l'edició 2017. El resultat de la votació es farà públic el mateix dia.

Com a principal punt receptor de turisme de l'Alt Empordà, a Roses es treballa constantment en la promoció dels productes del territori entre la població local, els visitants i els establiments de restauració, que són els principals promotors dels productes de proximitat. El sector vinícola empordanès està assolint en general un qualitat àmpliament reconeguda que actes com la mostra del proper diumenge, volen posar en valor.