24 de abril de 2017
24.04.2017
40 A˝os
40 A˝os
Figueres

Salvem l'EmpordÓ reconeix la feina dels seus impulsors en la festa dels seus 15 anys

Retran un homenatge a SebastiÓ Delcl˛s "Pitruc" durant l'arrossada popular d'aquest dissabte a la Rambla de Figueres

24.04.2017 | 19:09
Salvem l'EmpordÓ reconeix la feina dels seus impulsors en la festa dels seus 15 anys

El 14 de juny de 2002, la Institució Altempordanesa per a la Defensa i Estudi de la Natura (Iaeden) va fer una crida per crear una plataforma ciutadana transversal capaç de defensar el territori i el paisatge empordanès, i així va néixer la plataforma Salvem l┤Empordà. Des de llavors, ja han passat quinze anys i ho volem celebrar amb una campanya que anomenen Som Empordà. Aquest dissabte 29 d┤abril tindrà lloc, a la Rambla de Figueres, la festa popular, que s┤allargarà durant tot el dia amb diverses activitats. En el marc de l┤arrossada, retran un homenatge a Sebastià Delclòs, Pitruc, un dels personatges que va participar des dels inicis en les accions de Salvem l┤Empordà i que es va implicar en la defensa del patrimoni empordanès.

Amb aquest reconeixement, els activistes pretenen recordar a tota aquella gent que el 2002 va fer el pas per enfrontar-se a les administracions que pretenien tirar endavant un seguit de projectes que amenaçaven la sostenibilitat de la comarca.
"Sense la Iaeden-Salvem l┤Empordà, el totxo i el formigó envairien avui moltes més zones de la comarca", asseguren els actuals responsables de la plataforma, que no ha parat mai de fer campanyes contra projectes puntuals que s┤han promogut i ha aconseguit triomfs, com l┤enderroc de l┤edifici inacabat del Fluvià nàutic de Sant Pere Pescador, la urbanització de Santa Magdalena de Terrades o la macrogranja de Rabós d┤Empordà, entre altres.

Com a fracassos, reconeixen la lluita contra la línia de Molt Alta Tensió (MAT), que no van poder frenar, tot i les mobilitzacions que van fer sortir al carrer a nombrosos veïns dels municipis afectats per aquesta infraestructura i que ha servit per atraure socis a la plataforma.

Una jornada completa
La jornada d┤aquest dissabte començarà al matí amb tallers infantils i animació amb Cagalàstics cantacontes i, després del dinar popular i de l┤homenatge a Pitruc, el Cor de Carxofa oferirà un recital de cançó improvisada. A la tarda, a partir de les quatre, hi haurà campionat de botifarra i gimcana (organitzada per Som Joves), oberta a tothom, amb els Xiprers al Vent.
La companyia La Funcional Teatre de Figueres oferirà, a partir de dos quarts de nou del vespre, una funció especial amb motiu dels quinze anys de Salvem l┤Empordà, que comptarà amb la col·laboració d┤Enric Casasses. La jornada acabarà amb un concert dels Delai Big Band i Djs dels Xiringuito X.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook