L'Ajuntament de Roses estudia sancionar i rescindir el contracte a l'empresa adjudicatària de les obres de la SUF pels retards en els treballs que han de convertir l'espai on hi havia l'històric edifici en un equipament cultural. L'alcaldessa, Montse Mindan, assegura que estan preocupats per la situació i que els serveis jurídics estan revisant a fons el cas per decidir les mesures que es poden emprendre. Els treballs es van iniciar l'octubre de 2015 i tenien un termini d'execució d'un any. Els primers entrebancs van sorgir amb la retirada d'uralita de la teulada de l'antic edifici i van continuar per problemes al subsòl, que van obligar a modificar el projecte. L'equip de govern va arribar a un acord amb l'empresa, Cobra Instalaciones y Servicios, S.A, establint el 31 de juliol com a data límit per a la finalització de les obres. Mindan diu que no han complert amb la primera certificació dels treballs i que, per tant, emprendran les mesures necessàries.

Eren unes obres llargament reivindicades i esperades. A finals de 2015 s'iniciaven els treballs per aixecar un equipament cultural en ple centre de Roses on fins feia poc s'erigia l'edifici de la Societat d'Unió Fraternal (SUF). Les obres es van adjudicar a l'empresa, Cobra Instalaciones y Servicios, S.A, per 1,8 MEUR i tenien un termini d'execució de dotze mesos.

Els primers entrebancs van sorgir ja amb l'enderroc de l'antic espai perquè a la teulada hi havia uralita i la seva retirada va ser més complicada de l'esperat. Els problemes van continuar quan es va començar a aixecar el nou edifici. El subsòl no presentava les condicions que havia determinat el primer estudi tècnic i es va haver de modificar el projecte, amb una aturada dels treballs.

L'empresa es va arribar a plantejar abandonar els treballs però l'Ajuntament va alertar-los de les conseqüències legals que la decisió podria tenir. Per evitar que s'allargués el procés i s'hagués de tornar a tramitar l'obra, en una reunió amb el consistori van acordar una pròrroga, que fixava que els treballs haurien d'estar acabats el proper 31 de juliol.

"La situació és preocupant i és greu", assegura. "Ens hem trobat que en el primer mes que s'havia de presentar certificació de les obres pactades i que ja s'haurien d'haver fet, ens hem adonat que les feines no s'han fet", afirma.

Per això, els serveis jurídics estan estudiant les accions a emprendre per incompliment dels compromisos però l'alcaldessa ja ha avançat que, a banda de sancions, plantegen la possibilitat de rescindir el contracte.

El nou edifici, amb una superfície de 2.172 metres quadrats, acollirà la nova sala de ball de la SUF i tindrà diferents espais per a usos cívics, culturals, lúdics i formatius.