Culturitzem-nos a través dels treballs de recerca dels nostres estudiants locals. Aquesta és la frase de reclam que han trobat Norma Pérez i Rosa Maria Moret a l'hora d'organitzar unes jornades de difusió de les investigacions que han realitzat joves del poble en l'etapa del Batxillerat.

Les organitzadores diuen que es tracta d'una activitat cultural en què s'intenta destacar l'esforç i el treball de les recerques dels joves, així com de donar a conèixer temes de caràcter cultural sobre assumptes molt variats. Cada acte està avalat per un expert en la temàtica desenvolupada per l'estudiant, per tal de contextualitzar i ampliar la recerca.

Nàdia Cruañas Pou ha estat l'última estudiant convidada a presentar el seu treball de recerca de batxillerat, en la segona sessió del cicle dedicat a joves estudiants del Far d'Empordà. Nàdia Cruañas Pou va parlar, fa uns dies, davant d'un públic molt nombrós, al Local Social del Far, sobre la seva investigació entorn de La dieta feliç. Food-Mood.

En el mateix acte, va participar la dietista i nutricionista Rosa Cerveró, especialista, precisament, en una alimentació saludable i de qualitat. Rosa Cerveró va aportar la seva experiència, complementant així la ponència de l'estudiant.

"Estem molt contents perquè tant en la primera conferència com en aquesta segona, hi ha assistit molta gent, sobretot tenint en compte que som un poble petit", han valorat les impulsores del cicle, que compten amb el suport de l'Ajuntament del Far.

La següent conferència ja està programada i tindrà lloc el dissabte 6 de maig, a les 20.00 hores, al Local Social. La presentació serà a càrrec d'Enric Subirós, amb el treball titulat L'agricultura ecològica. En aquest cas, es comptarà amb la participació d'un expert en canvi climàtic i ecologia.

En el primer acte del cicle, va presentar el seu treball l'estudiant Aina Arbusà, amb el títol Una mirada als astres del cel. La professora Helena Cortada, directora de l'Institut Cendrassos, va fer la presentació i es va encarregar de moderar l'acte. Per a aquest ocasió, van convidar la doctora en Matemàtiques Esther Barrabes, que va fer una xerrada.