L'edició 2017 del Figueres Talent ha plantejat un repte online, un concurs d'idees adreçat a adolescents i joves que vulguin fer front al bullying a les aules des de les xarxes socials. La proposta ha reunit dinou aportacions i han estat valorades per un jurat integrat per professionals del Departament d'Ensenyament, Mossos d'Esquadra, Ajuntament de Figueres i B-Resol (una app que permet als adolescents denunciar possibles casos d'assetjament amb total privacitat).

Aquest jurat ha considerat que el premi havia de quedar desert, en valorar que, tal com s'ha plantejat el concurs, "ha donat com a resultat idees molt similars entre sí, amb poc context, sense l'acompanyament necessari que en facilitarien una valoració més recta per part del jurat".

No obstant això, el jurat ha acordat que cal mencionar especialment i considerar finalistes tres idees, una dels quals ha estat presentada de forma col·lectiva:

  • Grup d'alumnes de 6è de primària del Pla de Desenvolupament Comunitari de la Zona Nord Oest de Figueres per la idea Vídeo o curt representatiu d'un cas de bullying, ja que focalitza la seva idea en l'ús d'una xarxa social i a més a més és viable.

I dues que han estat presentades a títol individual i en què, casualment, coincideixen dos alumnes de La Salle Figueres que cursen 2n d'ESO:

  • Nil Canta Pujol, de l'escola La Salle de Figueres, per la proposta Reducció del ciberbullying per Whatsapp, que focalitza el seu treball sobre la idea que les xarxes haurien de disposar d'una icona que alertés de les situacions de ciberassetjament, cosa que el jurat ha trobat original.
  • Maria Valenzuela Rivas, de l'escola La Salle de Figueres, pel projecte d'aplicació Aprop teu, que descriu una experiència vital a partir de la qual vol aportar solucions. El jurat n'ha valorat la proactivitat.

Els premis

Els premis per al grup d'alumnes de 6è són un ordinador portàtil per a l'aula de 6è del PDC, amb l'objectiu que puguin portar a terme la idea presentada i, per tant, gravar i publicar el curt a les xarxes socials, i també l'assistència a la cerimònia d'entrega dels Premis FPdGi el 29 de juny de 2017 al Palau de Congressos de Girona.

A Nil Canta i Maria Valenzuela se'ls premia oferint-los formar part de la 'Comunitat contra el bullying de B-resol', una aplicació que ajuda els alumnes a avisar els professors de qualsevol situació de conflicte generada en el centre, i a contribuir a la prevenció de l´assetjament escolar. També els concedeixen un disc dur extern d'1 TB i se'ls convida a assistir a la cerimònia d'entrega dels Premis FPdGi el 29 de juny de 2017 al Palau de Congressos de Girona.

Aquesta edició de Figueres Talent ha estat organitzada per l'Ajuntament de Figueres i la Fundació Princesa de Girona.