19 de abril de 2017
19.04.2017
40 Años
40 Años
Cadaqués

Cadaqués acull una jornada sobre la legalització dels apartaments turístics

El 44% dels apartaments i habitatges d'ús turístic regularitzats a Catalunya corresponen a les comarques de Girona

19.04.2017 | 13:39
La jornada de l´ATA de Cadaqués

L´Associació Turística d´Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona (ATA) ha dut a terme aquest dimecres a Cadaqués una jornada per conscienciar a propietaris i gestors d´apartaments i habitatges d´ús turístic, i a totes les persones interessades, de la necessitat de tenir-los legalitzats. L´ATA s´ha marcat com a prioritat la lluita contra l´intrusisme i aquestes jornades són una de les primeres accions que du a terme l´Associació per tal d´aconseguir el màxim d´apartaments turístics regularitzats a les comarques gironines. A la sessió d´avui, que ha anat a càrrec de la gerent de l´ATA, Àngela Galceran, s´ha fet avui al teatre Art i Joia del municipi i hi ha assistit unes trenta persones. El programa, que s´allargarà fins al maig, va començar el mes passat i fins ara s´han fet jornades a Sant Feliu de Guíxols i Begur.

En aquestes sessions s´explica perquè s´han de regularitzar els apartaments turístics, com ho han de fer els seus propietaris o gestors, quins requisits es necessiten, quines obligacions els comporta i beneficis, la categorització i quines són les sancions per als apartaments que no estiguin inscrits en el registre de Turisme de Catalunya. També s´explica quin procediment s´ha de seguir per denunciar un apartament il·legal.

L´ATA manté que els apartaments que no estan regularitzats donen mala imatge al sector i que cal garantir un gestió de professionalitat, rigor, seriositat i qualitat de producte.

Girona, capdavantera en la legalització d´habitatges d´ús turístic
La tasca que es fa des de l´Associació és molt important per avançar cap a la regularització de la totalitat del sector .Segons les darreres dades de la guia oficial d´establiments turístics de la Generalitat, a la demarcació hi ha 25.758 apartaments inscrits, una xifra que representa el 44% del total de Catalunya (56.651). A la costa brava n´hi ha 23.691 ( representen el 92% del total de la demarcació, mentre que el 8% restant corresponen a l´interior i al Pirineu). Del total de la costa brava, 9.604 estan legalitzats al Baix Empordà essent la comarca amb més apartaments turístics inscrits, el concret el 40%. El 39 % corresponen a l´Alt Empordà i el 21% a la Selva.

L´Associació Turística d´Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona (ATA) es va constituir el 8 de juny de 1993. L´entitat aglutina 10.000 unitats d´apartaments i vil·les de lloguer turístic legalitzats i distribuïts per tota la Costa Brava, Interior i Pirineu de Girona. L´Associació està integrada per intermediaris i propietaris d´Habitatges d´ús Turístic i blocs d´Apartaments Turístics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook