17 de abril de 2017
17.04.2017
Roses

Roses preveu una temporada de creuers de "rècord" amb 6.500 passatgers i 7 escales

El port rosinc multiplicarà per cinc el nombre de passatgers i rebrà dues escales més que la temporada anterior

17.04.2017 | 13:12
Les autoritats en la inauguració de la temporada.

El port de Roses tindrà una temporada de creuers "rècord" amb la previsió que arribin 6.500 passatgers i un total de set escales. Si les previsions es compleixen, aquesta instal·lació multiplicarà per cinc el nombre de passatgers i rebrà dues escales més que la temporada anterior. Aquest dilluns s'ha donat el tret de sortida a la nova temporada amb l'arribada de l'Ocean Nova, amb 50 passatgers nord-americans, canadencs i australians a bord, i que a les set de la tarda salparà cap al port de Tarragona. El president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, ha augurat una temporada turística molt positiva, on es confirma l'atractiu que ofereix la Costa Brava i Catalunya. A nivell econòmic, es preveu que el turisme de creuers a aquest municipi de l'Alt Empordà generi un impacte directa de més de mig milió d'euros, amb una mitjana d'entre 60 i 120 euros de despesa per passatger al dia.

Tret de sortida a la temporada de creuers al port de Roses que s'allargarà fins al 14 de setembre. Aquest matí ha arribat l'Ocean Nova, que comercialitza l'empresa Quark Expeditions, amb 31 tripulants i 50 passatgers nord-americans, canadencs i australians a bord que van embarcar a Màlaga. El creuer, que fa 73 metres d'eslora i un calat de 4 metres, ha arribat a les nou del matí del port de Barcelona i aquesta tarda està previst que salpi cap al port de Tarragona. No és la primera vegada que visita Roses. L'any 2013 ja ho va fer i els passatgers van gaudir de la destinació i van aprofitar per visitar el municipi, Cadaqués i les rutes enològiques de l'Empordà. Els turistes d'aquest dilluns han sol·licitat visites gastronòmiques i enològiques així com veure monuments com el monestir de Sant Pere de Rodes o la ciutadella de Roses.

L'Ocean Nova es va construir el 1992 per navegar pels mars gelats de Groenlàndia. El vaixell està especialitzat en navegació polar a l'hivern, amb viatges d'aventura per l'Antàrtida, l'Àrtic, el nord d'Europa i Amèrica del Sud. A la primavera, però, canvia el rumb per navegar per la mediterrània a la recerca de llocs singulars.

Una temporada "rècord"

Amb l'arribada d'aquest vaixell, el port de Roses es prepara per rebre una xifra rècord de creueristes: uns 6.000 passatgers i un total de 7 escales. Si les previsions es confirmen, aquest port multiplicarà per cinc el nombre de passatgers i rebrà dues escales més respecte la temporada anterior. Com a novetat, la companyia britànica Thomson Cruises, que fins ara només s'aturava al port de Palamós, preveu fer tres escales a Roses amb el creuer Tui Discovery. Un vaixell que porta més de 1.600 passatgers per viatge que permetrà arribar a les xifres històriques d'aquest port i portar turisme britànic. Les altres escales inaugurals que hi haurà aquesta temporada són la de la companyia alemanya Phoenix Reisen Cruises que farà una escala amb el creuer Albatros i el retorn de la companyia de luxe Seaborn Cruise Line que feia dues temporades que no visitava Roses i que farà una escala amb el creuer Seabourn Odissey.

El president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, ha destacat les bones previsions de la sisena temporada estable de creuers a Roses. Segons Font, "aquest any la Costa Brava i Catalunya tornaran a ser una destinació de primer ordre amb números molt positius i una bona temporada amb un turisme i una economia potents". A tall d'exemple, ha xifrat en més de mig milió d'euros l'impacte econòmic directa que està previst que generin els creueristes a aquest port de l'Alt Empordà, amb una mitjana d'entre 60 i 120 euros de despesa per passatger al dia.

A nivell de Catalunya, Font ha anunciat que es preveu que al conjunt de ports de la Generalitat se superin les 47 escales i els 40.000 passatgers durant aquesta temporada que comença. En el cas del port de Palamós, s'iniciarà el pròxim 27 d'abril.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Roses, Monts Mindan, ha afirmat que estan "doblement satisfets" per les bones perspectives d'enguany i per l'arribada de la companyia Thomson Cruises. "Esperem que aquesta aposta continuï perquè és important per a l'economia local", ha afegit.

Entre les autoritats, que han pujat dalt de l'Ocean Nova, hi havia el vicepresident de Ports de la Generalitat, Pere Padrosa; la vicepresidenta del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, Marta Felip i el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook