Debat Municipal, plataforma ciutadana de Figueres organitzadora de diversos actes de participació ciutadana com el Debat Electoral 2015 o el Debat sobre Pressupostos 2016, ha celebrat que “el pressupost municipal aprovat per aquest any 2017 inclogui una partida de 750.000 euros per pressupostos participatius”. Tanmateix, l’entitat recorda que el pressupost de l’any passat ja incloïa 500.000 euros amb aquesta mateixa finalitat, però que no van arribar a ser utilitzats. “La participació ciutadana és qüestió de voluntat política”, afirmen els impulsors de l’entitat.

Un procés obert

“Estarem pendents de l’execució d’aquests 750.000 euros per vetllar perquè Figueres no quedi enrere també en matèria de pressupostos participatius”. En aquesta línia, la plataforma demana que el procés d’activació dels pressupostos participatius no quedi tancat a l’Ajuntament, i que s’obri a entitats i ciutadans amb experiència o interès en el tema.

Debat Municipal també valora positivament l’acord a què han arribat diversos grups polítics per elaborar un Reglament de Pressupostos Participatius, però demana que l’absència d’aquest reglament no serveixi com a excusa per no posar-los en marxa. “Hi ha moltes vies per fer-ho possible. Alguns municipis han executat les partides per pressupostos participatius sense necessitat d’un reglament genèric: és per això que estem convençuts que poden ser una realitat aquest mateix any a Figueres”.