14 de abril de 2017
14.04.2017
40 Años
40 Años
Figueres

Debat Municipal vol que s'executi el pressupost participatiu de Figueres

Exigeix que la partida de 750.000 euros s'inveteixi aquest any

14.04.2017 | 06:59
Imatge del darrer plenari municipal de Figueres.

Debat Municipal, plataforma ciutadana de Figueres organitzadora de diversos actes de participació ciutadana com el Debat Electoral 2015 o el Debat sobre Pressupostos 2016, ha celebrat que "el pressupost municipal aprovat per aquest any 2017 inclogui una partida de 750.000 euros per pressupostos participatius". Tanmateix, l´entitat recorda que el pressupost de l´any passat ja incloïa 500.000 euros amb aquesta mateixa finalitat, però que no van arribar a ser utilitzats. "La participació ciutadana és qüestió de voluntat política", afirmen els impulsors de l´entitat.

Un procés obert

"Estarem pendents de l´execució d´aquests 750.000 euros per vetllar perquè Figueres no quedi enrere també en matèria de pressupostos participatius". En aquesta línia, la plataforma demana que el procés d´activació dels pressupostos participatius no quedi tancat a l´Ajuntament, i que s´obri a entitats i ciutadans amb experiència o interès en el tema.

Debat Municipal també valora positivament l´acord a què han arribat diversos grups polítics per elaborar un Reglament de Pressupostos Participatius, però demana que l´absència d´aquest reglament no serveixi com a excusa per no posar-los en marxa. "Hi ha moltes vies per fer-ho possible. Alguns municipis han executat les partides per pressupostos participatius sense necessitat d´un reglament genèric: és per això que estem convençuts que poden ser una realitat aquest mateix any a Figueres".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook