13 de abril de 2017
13.04.2017
Figueres

La química castellonina Sílvia Osuna conclou que la dona té poca presència en la ciència

En el TOC Empresarial, ideat per la XEC i Promoció Econòmica de Figueres, va aportar dades del CIS

13.04.2017 | 09:12
Sílvia Osuna, amb representants de la XEC i assistents al TOC.

La científica castellonina Sílvia Osuna Oliveras, nascuda el 1983, doctora en Química i investigadora Ramón y Cajal a la Universitat de Girona, ha protagonitzat el 2n TOC Empresarial, que organitza la XEC Empordà (Xarxa d'Emprenedores Comptenets) amb el suport de l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres.

Cap a una trentena de persones van escoltar la seva ponència, a l'Hotel Pirineus, en el decurs de la qual va mostrar les estadístiques realitzades pel CIS (Centre d'Investigacions Sociològiques), on és prou evident la poca presència i visibilitat de les dones en el món de la ciència.

Com a dada rellevant, a l'Estat espanyol només hi ha un 29% de dones, si bé aquest percentatge és superior al de països com Alemanya, França i Holanda.

Sílvia Osuna va animar als assistents a valorar les raons i a qüestionar el model existent per a liderar projectes d'investigació.

Des de l'Associació XEC han volgut avançar que el proper TOC Empresarial ha estat convidat el doctor Narcís Bardalet, pediatre i metge forense, a l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook