CIMALSA ha anunciat que invertirà 108.000 euros, en aquest primer semestre de l'any, per dur a terme millores al LOGIS Empordà i aconseguir convertir-lo en un referent nacional de les infraestructures logístiques, especialment en els àmbits ambiental i paisatgístic, així com de mobilitat, d'eficiència i sostenibilitat en la gestió.

Entre les inversions destaquen l'obertura d'un nou accés rodat al recinte, per a millorar la mobilitat dels usuaris; i l'actualització de la xarxa d'enllumenat, per a reduir la contaminació lumínica en una zona especialment sensible, ja que el LOGIS Empordà es troba situat al mig de la plana empordanesa, ruta d'aus migratòries que passen pels Aiguamolls de l'Empordà.

Per assolir aquest objectiu s'aplicaran criteris d'estalvi energètic: d'una banda per la incorporació de la tecnologia LED que reduirà la petjada de CO2 derivada del consum elèctric com per l'estalvi en l'economia d'explotació del recinte.

Igualment, per tal d'optimitzar el consum d'aigua de reg, es reestructurarà la plantació d'arbrat d'alineació i les zones verdes. Totes les noves plantacions seran d'espècies existents dins l'àmbit i es trasplantaran exemplars singulars per a millorar la integració paisatgística. Gràcies a l'ús de criteris de xerojardineria, el consum intern d'aigua tindrà un balanç zero per a les zones verdes.

Equipament logístic transfronterer

Equipament logístic transfronterer

Aquest equipament, promogut i gestionat per l'empresa pública catalana, CIMALSA està destinat a activitat logística i de serveis amb vocació transfronterera, ja que està localitzat al municipi del Far de l'Empordà. Té una superfície total de 73 hectàrees, 21 de les quals estan urbanitzades en una primera fase, i està ubicat adjacent a l'estació Intermodal de Vilamalla, amb capacitat per gestionar mercaderia ferroviària en contenidors, frigorífics, granels i automòbils.

Una altra vista parcial recent del LOGIS Empordà.

Una altra vista parcial recent del LOGIS Empordà.

L'aposta arriba després de constatar que la infraestructura s'ha consolidat en els últims anys i actualment disposa de quatre empreses instal·lades i en ple funcionament. A més, està previst que s'ampliï amb la futura plataforma Intermodal de l'Empordà, que tindrà connexió ferroviària d'ample ibèric i europeu.

Objectiu d'excel·lència i sostenibilitat

Objectiu d'excel·lència i sostenibilitat

El director general de CIMALSA, Isidre Gavín, ha volgut remarcar que "amb aquesta important inversió, ens apropem a l'objectiu 2020, ja que CIMALSA com a gestor del polígon incorpora a la seva genètica de treball els valors europeus d'eficiència, estalvi i productivitat".

Gavín ha afegit que "només així podem assolir l'objectiu d'excel·lència i sostenibilitat que ens hem marcat, amb una millora continuada de les instal·lacions, invertint en eficiència energètica i utilitzant els millors recursos per augmentar el valor de l'equipament, i així poder donar les millors eines possibles a les diferents empreses instal·lades.D'aquesta manera, també ens assegurem que les que pròximament ho puguin fer, disposin de tots els avantatges d'estar al millor emplaçament, amb tots els recursos necessaris i a l'abast, per assolir l'èxit des de la porta d'Europa".