L'alcalde de Castelló d'Empúries Salvi Güell, el director general Ports i Transports de la Generalitat, Pere Padrosa i Miquel Arpa en representació de Cegra Internacional, van ser els encarregats d'inaugurar, dissabte, la Fira del Vaixell d'Ocasió d'Empuriabrava.

La 29a edició de la Fira del Vaixell d'Ocasió que es celebrarà durant tota la setmana a la zona portuària i que coincideix amb el 50è aniversari de la creació de la Marina d'Empuriabrava.

La Fira del Vaixell actualment està totalment consolidada i compta amb molt de prestigi en el món nàutic, que la considera la de més envergadura de les fires que es celebren a tot l'Estat i es que a Empuriabrava s'hi poden trobar exposades, en un sol espai, més de 400 embarcacions de tot tipus i preus que faran les delícies de tots els aficionats a la nàutica.

Ja de bon matí es podien veure els clients més matiners que mercadejaven embarcacions intentant ser els primers en trobar bones ofertes i segons fons de l'organització, la Fira està arrencant amb bones perspectives i ja s'havien tancat més d'una desena de contractes la qual cosa fa pensar que aquest pot ser un molt bon any.

El 2017 es l'any dels Milla Zero. El mercat d'ocasió ha tingut bona salut en els darrers anys i ha reduït les unitats d'embarcacions de segona mà que tenien les nàutiques en estoc propiciant la venda de barco nou i es per això que en aquesta ocasió a Empuriabrava s'hi podran veure moltes embarcacions noves o semi noves a la venda.

El visitant podrà fer-se amb una moto aquàtica des de 2.500 euros i, pel que fa a les embarcacions, el preus es mouen entre els 1.400 euros d'una petita embarcació auxiliar fins els 600.000 euros d'alguna motora de més de 16 metres.

Pels visitants que no disposin de llicencia de navegació no han de patir ja que dues escoles nàutiques instal·lades a la Fira els informaran dels passos a seguir per obtenir la llicencia i pels aficionats al motor, al recinte firal hi ha instal·lada una gran carpa que acull una mostra de vehicles d'alta gamma d'un prestigiós concessionari de la província que ofereix vehicles seminous i de gerència de marques com BMW, Mini o Porsche.

La Fira restarà oberta al públic fins diumenge 16 d'abril, de 10 del matí a 7 de la tarda, amb entrada gratuïta als visitants.