La científica Sílvia Osuna Oliveras ha estat convidada per parlar sobre la seva experiència professional i formativa aquest divendres, 7 d'abril, a les 20.00 hores, en un acte que han organitzat la XEC EMPORDÀ (Xarxa d'Emprenedores Competents) i l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres, a l'Hotel Pirineus de la capital altempordanesa, en el marc de la 2ª edició dels TOCS Empresarials Empordà 2017.

Sílvia Osuna Oliveras, nascuda el 1983 a Castelló d'Empúries, és una investigadora Ramón y Cajal a la Universitat de Girona. El 2005, va començar els estudis de doctorat i la seva tesi "Theoretical studies of the exohedral reactivity of fullerene compounds" va rebre el premi extraordinari de doctorat del 2010.

El 2010 després de defensar la tesi va aconseguir la beca de la Comunitat Europea anomenada Marie Curie per poder marxar dos anys a Los Angeles, a la UCLA (Estats Units), per fer una estada post-doctoral. És allà on Sílvia Osuna comença a treballar en el mon dels enzims, les molècules que fan possible les reaccions necessàries per a la vida, i la seva aplicació en la síntesi de fàrmacs.

El 2015, Sílvia Osuna es va convertir en la investigadora més jove de la Universitat de Girona en aconseguir un ajut de la Comissió Europea de Recerca, anomenat Starting Grant. Aquests ajuts ofereixen una oportunitat de finançament per a projectes de recerca molt innovadors, que s'ubiquin en la frontera de totes les àrees del coneixement, amb un criteri de selecció basat en l'excel·lència científica.

Va aconseguir 1,4 milions d'euros pel seu projecte NetMoDEzyme, que té per objectiu desenvolupar una metodologia per a modificar els enzims naturals i poder aplicar-los en el procés de fabricació dels fàrmacs.

El passat 2016, va ser reconeguda amb el premi Fundació Princesa de Girona a la categoria de ciència, i el premi de la Real Societat Espanyola de Química a la categoria d'investigador jove.

Sílvia Osuna és autora de 52 publicacions en revistes científiques de referència, ha participat en més de 75 conferències, en 12 projectes de recerca i organitzat diferents cursos de formació a la universitat. També ha participat en diferents programes de televisió de divulgació científica.

Vint Esmorzars Empresarials precedeixen els nous Tocs Empresarials Empordà aquest 2017 que mantenen el mateixos objectius: compartir coneixement, aportar idees, dinamitzar i actualitzar el sector econòmic de la zona, visualitzar i conèixer de primera mà projectes d'emprenedoria d'èxit a la comarca, intentar difondre les competències transversals i l'empoderament general dels empordanesos i empordaneses.

XEC-EMPORDÀ també organitza accions trimestrals i tallers amb l'objectiu de donar visibilitat a la dona dins del món empresarial i potenciar el talent d'homes i dones de la comarca.

Per assistir al TOC Empresarial d'aquest divendres, 7 d'abril, és imprescindible inscriure's a xecemporda@gmail.com o al Link de promoció Econòmica de Figueres que trobareu al Facebook de XEC empordà.