Del 7 al 16 d´abril, coincidint amb la Setmana Santa, se celebrarà, al Port de la Marina d'Empuriabrava, la 29a edició de la Fira del Vaixell d´Ocasió. A punt de complir les tres dècades, la Fira del Vaixell és considerada un referent en la nàutica d´ocasió i atrau cada any milers de visitants, tant del país com estran­gers. Aquesta edició té com a particularitat que el sector nàutic s´ha bolcat en exposar la més gran quantitat de vaixells dels anomenats Milla 0, que en totes les edicions de la fira anteriors. Es tracta de vaixells semi nous, sense matricular i amb o sense motorització a preus molt competitius. L´organització espera que aquesta decisió li permeti arribar a un ventall de públic més ampli.

Per altra banda, aprofitant que l´Ajuntament de Castelló d´Empúries per commemorar el 50è aniversari de la marina residencial ha instal·lat una carpa de 675 metres quadrats amb permanència a l'espai firal, en aquesta edició s'ha previst posar com a novetat especial un espai de venda d´automòbils nous i d'ocasió d'una marca alemanya.

La majoria d´expositors d´aquesta fira ho són des dels seus inicis amb una àmplia experiència al sector nàutic i que han vist créixer i evolucionar la Fira i els compradors. Això els ha permès conèixer les necessitats de cada client i, a més, trobar el millor producte a preus imbatibles, propiciant que les vendes de vaixells exposats hagin arribat en la majoria d´edicions, al moment de tancar la fira, a uns percentatges de vendes de fins el 25 per cent dels vaixells exposats.

L´atractiu d´Empuriabrava

Empuriabrava, amb els seus 23 quilòmetres de canals navegables i 5.000 amarradors, és un viver d´embarcacions de segona mà. Sempre hi ha qui compra o ven la seva embarcació, facilitant un moviment constant d´embarcacions que més aviat o més tard acabaran sent venudes o comprades a la Fira del Vaixell.

Des de fa uns anys, les embarcacions de segona mà i seminoves a causa d´un estalvi amb impostos, entre d´altres està tenint molta sortida, fent desplaçar compradors d´arreu del territori fins a Empuriabrava per trobar aquella embarcació que prop de casa seva no ha sabut o pogut trobar. Cada expositor té personal qualificat a peu de fira per assessorar al futur comprador i ajudar-lo a escollir l´embarcació que més s´ajusta a les seves necessitats.

A més de les empreses de venda d´embarcacions, com cada any, a la Fira, s´hi podran trobar estands relacionats amb la nàutica. Com ja és tradicional, durant la setmana de la Fira, l´Escola de Capacitació Nauticopesquera de la Generalitat, amb la col·laboració de l´Ajuntament de Castelló d´Empúries, es desplaça fins a Empuriabrava per organitzar una convocatòria d´exàmens per als títols de Patró Bàsic i Patró d´Embarcació d´Esbarjo.

La Fira del Vaixell d´Ocasió d´Empuriabrava obrirà al públic aquest dissabte dia 8 d´abril -la inauguració està prevista per a les dotze del migdia amb l´assistència de les autoritats- i restarà oberta al públic, amb entrada gratuïta als visitants, fins el diumenge dia 16 d´abril, cada dia des de les deu del matí fins a les set de la tarda.