L'Ajuntament de l'Escala ha tancat l'exercici pressupostari de 2016 amb un romanent de tresoreria positiu d'1,6 milions d'euros, segons es va informar al ple celebrat aquest dilluns.

Seguint la línia dels darrers anys, el consistori ha continuat reduint l'endeutament municipal, de manera que s'ha tancat l'any amb una ràtio de només el 21,89% i un endeutament en números absoluts de 4.228.082 euros. En aquest sentit, cal tenir en compte que deu anys enrere el percentatge d'endeutament de l'Ajuntament de l'Escala era del 84,8% i arribava als 12,2 milions d'euros.

D'altra banda, el pagament mitjà a proveïdors se situa als 15 dies des de l'aprovació de la factura, molt per sota del límit que marca la normativa.

"La bona gestió econòmica ens permet poder afrontar les necessitats que tenim i continuar rebaixant l'endeutament, com hem demostrat els darrers anys", remarca l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga.

El ple municipal també ha aprovat algunes novetats a les tarifes de la zona blava d'aparcament. En aquest sentit, a partir de la seva aprovació definitiva, l'aparcament de la plaça Nova serà considerat zona bonificada a l'hivern, cosa que permet als usuaris amb targeta de resident aparcar per un euro al dia. A més, s'allarga el temps que es pot aparcar a tota la zona blava, de manera que es pot aparcar fins a tres hores.