L'Ajuntament de l'Escala té previst aprovar inicialment en el ple d'aquest dilluns la primera fase del projecte per millorar la connexió per a vianants i ciclistes entre el passeig de Riells i la zona del port i el parc de les Planasses.

En una primera fase s'actuarà en el tram de l'avinguda Riells entre la Clota Petita i el carrer Sibil·la de Fortià. Això també inclou el pas arran de mar de la punta del Noi Esquerrà.

El pressupost inicial, a l'espera de la rebaixa que hi pugui haver en el procés de licitació, és d'uns 779.000 euros (més iva), dels quals uns 400.000 estan coberts amb subvencions de la Generalitat i de la Diputació de Girona. En aquest sentit, aquest és un dels pocs projectes inclosos dins el Pla de Foment Territorial del Turisme a nivell de Catalunya.

En aquesta primera fase es preveu millorar la pavimentació de la prolongació del passeig de Riells fins a la Clota Petita, amb eixamplament de les voreres i la creació d'un carril bici. A més, s'aprofita per millorar la recollida d'aigües plujanes al final del carrer Sibil·la de Fortià. Per al banda del litoral també es millorarà el ferm, actualment en males condicions de conservació. També hi haurà unes escales que permetran seure i acostar-se arran de mar en el tram més cap a l'oest de la Clota Petita i es millorarà l'enjardinament i l'enllumenat de la zona.

Més endavant haurà de continuar aquesta actuació a través del carrer Romeu de Cobera fins arribar al port i a l'obertura d'un accés més digne al parc de les Planasses -just darrere el restaurant la Clota. Aquesta connexió ha d'estar especialment pensada tant per a vianants com per a ciclistes.

"Estem davant d'una actuació d'un alt interès, tant pels escalencs com a nivell turístic, ja que és un dels pocs trams de tot el litoral de l'Escala en què faltava actuar-hi per aconseguir aquest relligament d'un recorregut que faciliti passejar des d'Empúries fins a Montgó", remarca l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga.

El projecte ha estat redactat per Birulés, Cabré, Romans Arquitectes.