El procés de pressupostos participatius de l'Ajuntament de l'Escala es completarà aquest mes de maig amb una votació popular en la qual els escalencs i escalenques de més de 16 anys podran triar entre les 19 propostes que van ser més ben valorades en el taller públic que es va fer dilluns passat.

Cadascuna de les propostes que van arribar al taller va ser puntuada del 0 al 10 de forma col·lectiva (sent 0 gens prioritària i 10 totalment prioritària). Tot i que es decidia sobre 55 propostes, en realitat es va votar respecte 42, ja que n'hi havia diverses que es van agrupar en una sola donat que eren similars, encara que havien estat presentades per diferents ciutadans.

Les propostes que passaran a la fase final de votació són les que han quedat en les primeres 19 posicions. Aquestes propostes són les que han obtingut una nota mitjana mínima de 6 punts en una escala del 0 al 10. És a dir, aquelles que van obtenir una puntuació global superior als 46 punts (la puntuació màxima que podia rebre cada proposta era de 80 punts) per part dels participants al taller.

A partir d'ara l'ajuntament treballarà per pressupostar-les, i properament es posarà en marxa el període de votació, obert a totes les persones de 16 i més anys empadronades al poble.

De les 19 propostes que es posaran a votació s'executaran aquelles que tinguin més vots fins a esgotar els 400.000€ destinats a aquest procés.