L'alumne de l'Institut Cap Norfeu de Roses Lluís Romani Vidal s'ha proclamat guanyador del 3r Concurs d'Oratòria Juvenil de l'Alt Empordà, que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Vilajuïga, organitzat per l'Espai Armengol i el Servei Educatiu de l'Alt Empordà, del Departament d'Ensenyament.

La iniciativa, que ja està consolidada i que aquest any ha arribat a la tercera edició, té per objectiu conscienciar i promoure entre l'alumnat i les seves famílies la necessitat de millorar l'expressió oral i la importància de saber expressar-se en públic amb naturalitat i eficàcia, tot utilitzant els recursos argumentatius i retòrics adients.

Al concurs, ha participat 25 alumnes dels 17 instituts públics i concertats que hi ha a la comarca de l'Alt Empordà. tots ells havien estat seleccionats durant els darrers mesos entre els 1.085 alumnes de 4t d'ESO de la comarca que hi han concursat.

Els 25 nois i noies, de 15 i 16 anys, han disputat una semifinal en què han hagut d'exposar un discurs de 3 minuts sobre un d'aquests dos temes: "Què és per a tu l'èxit?" o "Tots som iguals, tots som diferents". Els semifinalistes van conèixer les dues propostes temàtiques un parell de dies abans.

Dels 25 semifinalistes el jurat ha escollit els 5 millors, i aquests han estat els que han participat en la final. Per a aquesta última fase, els estudiants han disposat de 15 minuts per preparar-se un discurs de també 3 minuts sobre el tema "Les mentides són necessàries?".

Després d'una decisió ajustada, el jurat ha resolt que l'alumne Lluís Romani Vidal de l'Institut Cap Norfeu de Roses ha estat el millor orador d'aquesta edició del concurs. La segona posició ha estat per Anna Batlle Martí, de l'Institut Ramon Muntaner de Figueres, mentre que el tercer lloc l'ocupa Mireia Sagué Torrentà, de l'Institut Alexandre Deulofeu de Figueres.

En quart lloc, s'ha classificat Paula Ruiz Duran de l'Institut Alexandre Deulofeu, i la cinquena posició ha estat per a Biel Riera Molons, de l'Institut Cendrassos de Figueres.

El periodista i escriptor altempordanès Jair Domínguez ha ofert la conferència "Com parlar en públic i no semblar un ximplet".