L'Ajuntament de l'Escala ha obert el termini per poder presentar sol·licituds per acollir-se als beneficis fiscals i ajuts socials previstos a les ordenances fiscals del 2017 per a persones i famílies en situació d'especial vulnerabilitat. Es poden presentar fins el 31 de maig.

Seguint la línia dels darrers anys, l'Ajuntament de l'Escala ha previst diverses subvencions i ajuts, sempre que es compleixin els requisits que marquen les bases i s'acrediti una situació d'especial vulnerabilitat econòmica que haurà de ser acreditada per l'àrea de Serveis Socials. Així, les famílies en situació més vulnerable poden acollir-se a subvencions de l'IBI de fins el 75%, a més del 50% de la taxa d'escombraries o de l'excempció del cost de l'escola bressol o el casal. En el cas de famílies monoparentals, la subvenció de l'IBI pot arribar al 90%, a més de poder-se acollir a una reducció del 25% del cost de l'escola bressol, l'escola de música o la piscina municipal. Els majors de 65 anys poden aribar a una reducció del 95% de l'IBI, del 90% de la taxa d'escombraries, del 100% de la taxa d'entrada de vehicles i del 25% de l'escola de música i l'escola d'adults. Per a les persones amb discapacitat, els beneficis fiscals poden ser del 100% de l'impost sobre vehicles o la taxa d'entrada de vehicles, del 75% de l'impost de construccions per eliminació de barreres arquitectòniques o millora de l'accessibilitat i del 90% de la taxa d'escombraries.

Aquest any també s'ha incorporat una subvenció de fins al 100% de l'IBI per als propietaris que cedeixin un habitatge per destinar-lo a lloguer social.

Es poden presentar sol·licituds fins el 31 de maig