El proper curs 2017-2018 Figueres oferirà tres noves línies de 1r d’ESO. Concretament, s’amplia l’oferta de l’IES Cendrassos, passant de quatre a sis línies, i de l’IES Narcís Monturiol, que passarà a tenir-ne de tres a quatre.

Pel que fa a la resta d’instituts, a l’IES Alexandre Deulofeu es mantindran les quatre línies, augmentades el curs passat, a l’IES Olivar Gran també quatre línies, a l’IES Ramon Muntaner i La Salle Figueres tres línies cadascun i a les Escolàpies Figueres dues línies. Actualment a Figueres s’ofereixen un total de 23 línies de 1r d’ESO, amb 2.700 alumnes de 1r a 4t ESO inscrits aquest curs.

L’alcaldessa Marta Felip explica que s’han buscat nous espais per ampliar les línies d’ESO a la ciutat, que responen a la gran demanda de places per 1r d’ESO dels alumnes que finalitzen enguany la primària i comencen l’educació secundària aquest curs 2017-2018. La previsió és que la demanda de primària es mantingui a la ciutat i que augmenti cada vegada més la de secundària.

L'ampliació aprovada per Ensenyament ha suposat descartar definitivament l'opció presentada per l'Ajuntament de Peralada, que va oferir les antigues escoles per donar cabuda a les noves línies d'ESO. la proposta peraladenca tenia el suport de les Ampes i alguns ajuntaments dels pobles veïns.

Avui 23 de març comença el període de preinscripcions del curs 2017-2018 per al segon cicle d'educació infantil, educació primària, centres integrats i educació secundària obligatòria. El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 4 d’abril.