La videoconferència entre advocats i interns funciona com a prova pilot a Quatre Camins des de l'estiu passat. El proper mes d'abril, el Departament de Justícia i el Consell de l'Advocacia completaran la connexió dels col·legis de Barcelona i de Granollers amb els centres penitenciaris Brians 1, Brians 2 (Baix Llobregat), Lledoners (Bages), Puig de les Basses (Alt Empordà) i Mas d'Enric (Tarragonès); a més dels centres educatius de justícia juvenil L'Alzina (Vallès Occidental), Can Llupià (Barcelonès) i El Segre (Segrià).

A continuació, des del mes de juny fins a finals d'any, s'hi connectaran els col·legis de Tarragona, Reus, Figueres, Girona, Manresa, Sant Feliu de Llobregat, Lleida, Mataró, Sabadell, Terrassa, Tortosa i Vic.

El Departament de Justícia i el Consell de l'Advocacia han impulsat la comunicació per videoconferència entre els presos i els seus representants legals. Després de l'èxit de la prova pilot que ha connectat el Centre Penitenciari Quatre Camins amb el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, el Govern i el Consell de l'Advocacia Catalana estendran progressivament aquest sistema a tots els col·legis professionals i centres penitenciaris i de justícia juvenil de la Generalitat.

El desplegament ja ha començat i, segons el calendari previst, es completarà durant el 2018. Cada any es fan 37.000 comunicacions presencials entre advocats i interns. El Departament de Justícia calcula que, amb la implantació d'aquest tipus de comunicacions, les visites es podrien reduir a la meitat.