Isaac Viana (GameXploitation) i Víctor Matute (Pazos64) són reconeguts per la seva influència en el portal audivisual més potent que existeix ara mateix: YouTube. L'Espai Armengol de Vilajuïga els ha convidat a fer un workshop sobre el món dels youtubers i no deixa indiferent l'interès que desperta entre un públic molt jove tot allò que expliquen.

Per als dos, els primers temptejos amb YouTube van ser "com una broma", però aviat van veure que podia ser una opció professional, en què, si te'n surts bé, et pots guanyar la vida. "Cal ser molt constants, vetllar per la qualitat dels vídeos i dels continguts i prendre-s'ho amb molta calma", aconsellen.

Els dos youtubers es presenten com a "enamorats de la comunicació" i els seus canals són de temàtiques variades, amb els videojocs entre els seus eixos de difusió. "YouTube és una plataforma oberta a la qual pot entrar tothom i que, a més, et dóna llibertat per crear, amb sentit comú, és clar", afirma Isaac Viana.

"La gent et coneixerà pels teus continguts, però, al final, es quedarà al teu canal si li caus bé", reconeix Víctor Matute, el qual també deixa clar que "créixer a YouTube és complicat perquè ara mateix hi ha massa gent".

"Tothom vol entrar en aquest món de creadors de continguts i per això és molt important intentar fer alguna cosa diferent a la resta. Convé fer vídeos llargs, de qualitat, amb bones miniatures, bons gràfics i una bona imatge", aconsella Isaac Viana.

En la seva xerrada a l'Espai Armengol, els dos ponents expliquen quines són les claus per convertir-se en youtuber, les comunitats, el contingut que es crea, els subscriptors, la gestió del creixement, els fracassos, els reptes, els ingressos… i tot el que envolta una de les xarxes socials més potents del panorama actual.