Els veïns de Navata han dit prou als accidents a la cruïlla de l´A-26 per accedir a la variant d´Ordis i Borrassà i han programat un calendari de talls del trànsit per pressionar el Ministeri de Foment perquè solucioni aquest "punt negre". Divendres passat va tenir lloc, al Centre Cívic de Navata, una reunió liderada per l´Ajuntament de Navata, d´on en va sortir la programació de quatre talls al trànsit en aquest punt de l´A-26: diumenge 9 d´abril, diumenge 7 de maig, diumenge 4 de juny i diumenge 2 de juliol, a les sis de la tarda. Una vegada establert aquest calendari, s´acorda fer les peticions de tall. Els organitzadors habilitaran aparcaments a cada sentit, tant en direcció Figueres com a Navata, en els moments de la manifestació. També, aniran informant per xarxes socials de l´evolució de la preparació de les trobades a la població i els municipis veïns usuaris de la via.

La de divendres era la segona trobada que feien, presidida per representants dels ajuntaments de Navata i d´Ordis i veïns per seguir el fil de la primera reunió, que es va fer el 21 de febrer passat, per organitzar manifestacions de protesta i sensibilitzar el Ministeri de Foment perquè acceleri la solució al punt negre en què s´ha convertit aquest encreuament, pel nombre de sinistres que hi ha i que s´inclogui en el programa de seguretat viària.

"Tot i ser coneixedors que està inclòs o s´inclourà en el programa de Seguretat Vial de l´Estat Espanyol, volem que se cerquin propostes i solucions segures amb diligència per fer-les arribar als milers d´usuaris de la via", manifesta l´alcalde de Navata, Jaume Homs.