16 de març de 2017
16.03.2017
40 Años
40 Años
Consell Comarcal

Una delegació del grup Leader polonès visita l'Alt Empordà i la Garrotxa

En aquesta visita, es va acordar iniciar vies de col·laboració entre ambdós territoris

16.03.2017 | 12:42
La visita polonesa

ADRINOC (Associació Desenvolupament Rural Integral Zona Nord-Oriental de Catalunya) ha rebut la visita d´una delegació del grup Leader polonès Kraina Nocy i Dni encapçalada pel seu president, Jozef Pod?u?ny, i Jaros?aw Budka, vicepresident, juntament amb la gerent del grup, Kamila Pawlak, i la directora de projectes de cooperació, Justyna Figiel.

El grup Kraina Nocy i Dni està situat a la regió de Wielkopolska, la Gran Polònia. La regió de Wielkopolska té una extensió similar a la de Catalunya i una població al voltant dels tres milions i mig d´habitants. Aquesta similitud entre ambdós territoris va propiciar un primer viatge d´intercanvi al 2015, que va tenir continuïtat l´estiu passat quan una delegació d´ADRINOC va visitar la regió coincidint amb dos esdeveniments molt importants a la zona, el Festival Diocesà de la Collita "Wojewódzko", i el Festival de Sabors, a Liskow, al districte de Kalisz, un festival que mostra la riquesa de l´economia d´aquesta zona a través dels seus agricultors amb les seves respectives collites.

La visita del grup polonès es va iniciar el diumenge passat a la tarda on el grup va aprofitar l´estada per visitar la Fira agrícola i ramadera Firagri de Figueres i mantenir reunions amb Empordà Turisme. El dilluns 13 de març van visitar la Garrotxa i es van reunir amb els gerents de Turisme Garrotxa i l´Associació d'Hostaleria de la Garrotxa. També van visitar el Consorci SIGMA i INNOVACC, l´Associació Catalana d'Innovació del Sector Carni Porcí. Així mateix, el grup polonès també ha pogut conèixer de més a prop experiències d´èxit com ara la marca de garantia Producte de l´Empordà i la xarxa de sender d´Itinerànnia.

Aquest viatge ha servit per concretar, doncs, temàtiques de col·laboració que es van establir fruit de la visita que ADRINOC va realitzar al grup Leader polonès l´estiu passat. En aquesta visita es va acordar iniciar vies de col·laboració entre ambdós territoris, a través de projectes vinculats a la promoció dels productes locals, la promoció turística, la cultura popular i la gestió dels recursos naturals, signant-se el corresponent conveni (FOTO ADJUNTA). Ara s´han de concretar aquests vincles amb projectes concrets. En paral·lel, també es preveu poder facilitar a les empreses la possibilitat d´aconseguir partners tecnològics o per a la exportació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema