161 usuaris i 7.213 comunicacions telefòniques. Aquest és el balanç del Servei de Teleassistència desenvolupat a Roses durant 2016, unes xifres que posen manifest la importància i bon funcionament d'aquest programa assistencial.

Aquesta prestació realitza un seguiment continuat de les persones grans o amb mobilitat reduïda que viuen o passen moltes hores soles als seus domicilis, permetent així millorar la seva seguretat, autonomia i qualitat de vida.

El Servei Local de Teleassistència (SLT) que ofereix la Diputació de Girona conjuntament amb els consistoris de la demarcació, consisteix en el subministrament d'un dispositiu electrònic a les persones usuàries, a través del qual, prement el botó del polsador, es contacta directament amb els professionals del Centre d'Atenció de Teleassistència sense necessitat de despenjar el telèfon ni marcar cap número i parlar des de qualsevol punt de casa.

El servei ofereix atenció permanent les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any.

Durant el passat any el Centre d'Atenció ha gestionat un total de 7.213 trucades de Roses, entre les rebudes dels usuaris i les realitzades pel propi servei als domicilis per conèixer l'estat dels usuaris, oferir-los informació, etc. D'altra banda, s'han atès també 1.315 serveis d'agendes, consistents en realitzar un seguiment telefònic amb les persones que es troben en període de convalescència després d'una malaltia o operació, recordar la presa de medicaments o les cites amb el metge, fer l'acompanyament en un procés de dol o felicitar per l'aniversari, entre d'altres.

El nombre d'emergències gestionades durant 2016, per la seva banda, ha ascendit a 161, mentre que el nombre de visites a domicili ha estat de 243. Una altra prestació amb què compta el servei són els dispositius de seguretat que permeten detectar situacions de risc o d'emergència a les llars dels usuaris més vulnerables (fum, foc, gas,...), que en el cas de Roses compta amb un total de 8 dispositius en funcionament.

El nombre d'usuaris beneficiaris d'aquesta prestació durant l'any 2016 a Roses ha estat de 157 persones, xifra que representa una cobertura del 4,14% de la població major de 65 anys del municipi. El perfil dels usuaris rosincs correspon a un 73,2% de dones front a un 26,8% d'homes. Per segments d'edats, el 51% tenen més de 85 anys, un 44,6% se situen entre els 65 i 84 anys i un 4,5% entre els 18 i els 64 anys. La majoria de les persones que reben aquest servei a Roses viuen soles (57,3%), mentre que un 30,6% ho fan acompanyats d'una persona i un 12,1% de més d'una.

Des de l'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament es valora molt positivament aquest servei, que permet oferir una major autonomia funcional a les persones grans i proporciona tranquil·litat tant als propis usuaris com a l'entorn familiar, gràcies a una atenció continuada permanent.