Des de divendres fins diumenge, el Grup Europa d'agències de viatges (amb més de 350 associats d'arreu d'Espanya) ha triat l'Empordà per desenvolupar la seva convenció anual. La trobada ha aplegat més de cent professionals del sector turístic, entre agències de viatges i proveïdors, que van celebrar la seva assemblea a l'Auditori dels Caputxins de Figueres. En aquest espai van ser rebuts per Pere Vila, president del Patronat de Turisme Girona Costa Brava, per a qui la presència d’aquests professionals “és un fet relleant que posa en valor la importància turística del nostre territori”. Vila va donar la benvinguda als assistents amb la presentació del vídeo promocional del patronat. Durant el seu parlament va estar acompanyat pel president del Grup Europa, Rafael Calderón.

Un dels actes més destacats de les jornades de treball va tenir lloc, dissabte al matí, a la Farinera Sant Lluís de Pont de Molins, on es va celebrar un workshop, una trobada d'intercanvi comercial, entre els empresaris turístics de la comarca, socis del Patronat i d'Empordà Turisme, i les agències de viatges del grup Europa.

Propostes altenatives

Al llarg dels tres dies de convenció, els visitants també van poder gaudir de les propostes enogastronòmiques, amb productes de la comarca, ofertes pels alumnes de l'Escola d'Hostalaria de l'Alt Empordà i del col·lectiu de la Cuina del Vent, així com la recepció oficial per part de les autoritats locals al Museu Dalí.

El Museu del Joguet de Catalunya, el Castell de Sant Ferran i el Monestir de Sant Pere de Rodes, on van poder fer un tast de vins del Celler la Vinyeta i productes de la xarcuteria d’el Graner, van ser altres llocs d'interès que van poder visitar els participants de la convenció, i que va tenir el seu punt final en el Sopar de Gala que es va celebrar al Castell de Peralada.

El programa d’activitats de les jornades va ser assessorat per Empordà Turisme i es va poder realizar gràcies al patrocini de l'Ajuntament de Figueres, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i la Diputació de Girona, a través del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona.