El Premi de Narrativa Periodística Diàlegs d'Educació promou el gust i l'interès per escriure amb creativitat entre l'alumnat de Primària i de Secundària. Els 66 alumnes de 3r d'ESO de dotze instituts i els 53 alumnes de 6è d'EPO de trenta-cinc escoles de l'Alt Empordà han demostrat, aquest dissabte, 11 de març, que tenen molts recursos literaris per donar forma a una narració a partir d'una proposta motivadora.

Per als estudiants de 6è, la motivació inicial per donar ales a la imaginació i compondre una redacció ha estat aquest text: "Tinc el costum de fregar-me els ulls amb els dits per submergir-me en un món que està dins meu i que només em pertany a mi. Quan ho faig, crec que se m'activa un botó del cervell, l'interruptor de la imaginació, en dic jo. Estant així, sentint la pressió dels dits sobre els meus ulls tancats, crec que he estat capaç de portar la imaginació a una altra dimensió. Com aquella vegada que, d'una forma espontània, em va sorgir un pensament que em va transportar a una barca de rems, enmig d'un oceà immens..." Després dels punts suspensius, als nens i a les nenes els ha tocat donar continuïtat a la història.

Per als estudiants de 3r d'ESO, la proposta és una altra. Han hagut de titular i redactar una notícia a partir d'una fotografia periodística que, en aquest cas, mostrava com d'incívics són alguns propietaris de gossos en la via pública.

Els textos ja estan en mans del jurat, que haurà de decidir quins són els textos guanyadors. El veredicte es farà públic el 5 d'abril, en un acte a l'Auditori del Convent dels Caputxins a les 18.00 hores. En aquesta edició, el ponent de la conferència inaugural és el professor de secundària i escriptor Jordi Casals.

El jurat que està avaluant les narracions està format per nou persones:

El jurat que està avaluant les narracions està format per nou persones:Montserrat Mindan Consellera d'Ensenyament del Consell Comarcal de l'Alt Empordà (Presidenta del Jurat)

Esther Pagès Professora de Llengua Catalana a Secundària

Consol Iglesias Inspectora d'Ensenyament de la Zona

Fina Pairolí Assessora Equip LIC del Servei Educatiu de l'Alt Empordà

Emma Riera Mestra de Primària

Marta Planells Professora de Llengua Catalana a Secundària

Ana Zanca Mestra de Primària

Pilar Cortés Representant de les Biblioteques de l'Alt Empordà

Carles Ayats Director editorial del Setmanari de l'Alt Empordà

Per a cada categoria, el primer premi està dotat en 200 euros en material escolar; el segon, en 100 euros en material escolar; el tercer, en 75 euros en material escolar, i per als accèssits hi ha una selecció de llibres. Els treballs guanyadors apareixeran públicats al Setmanari de l'Alt Empordà.

Aquests premis són fruit de la col·laboració entre el Setmanari de l'Alt Empordà i el Servei Educatiu de l'Alt Empordà, sorgits a partir de la publicació del suplement mensual Diàlegs d'Educació.

Per portar a terme aquesta convocatòria, els dos òrgans organitzadors compten amb el suport de l'Ajuntament de Figueres, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Llibres Text, Barcanova i BibliotecAE.

El Premi de Narrativa Periodística Diàlegs d'Educació celebra aquest 2017 la 6a edició per als alumnes de 6è de Primària i la 3a edició per als de Secundària.