El grup ecologista IAEDEN-Salvem l'Empordà reclama aturar la tramitació d'un projecte per construir un càmping amb capacitat per a 2.000 persones a Garriguella. Els ecologistes asseguren que la iniciativa, que s'estaria tramitant, incompleix la normativa vigent que "protegeix la zona pels seus valors d'interès agrari i paisatgístic". A més, temen l'impacte sobre la demanda d'aigua que pugui tenir per al municipi, on actualment viuen 854 persones. La formació assegura que l'equipament ocuparia unes 17,5 hectàrees, amb 665 parcel·les de les quals 265 es podrien destinar a bungalous. També s'hi preveuen, segons els ecologistes, equipaments amb una edificabilitat de 8.740 metres quadrats. L'entitat ja ha presentat al·legacions a la proposta. L'ACN ha intentat posar-se en contacte amb l'alcaldessa del municipi, Isabel Teixidor, per conèixer la seva versió però no de moment no ha estat possible.

Els ecologistes ha presentat al·legacions contra un projecte per instal·lar un càmping de grans dimensions a Garriguella. Afirmen que la iniciativa incompleix les normatives vigents a la zona i que "no té en compte les necessitats i els recursos existents a la comarca". En primer lloc, no s'ajustaria al Pla territorial parcial de comarques gironines, que classifica la zona on es planteja ubicar el complex com a "sòl de protecció territorial d'interès agrari i paisatgístic".

Una catalogació, afegeixen, que restringeix les actuacions d'implantació d'activitats i usos "només a casos excepcionals de comprovat valor estratègic". Un extrem que, pels ecologistes, no estaria justificat.

D'altra banda, asseguren que el document també contradiu el Pla director urbanístic de la serra de rodes, que classifica l'espai com a sòl no urbanitzable de protecció territorial. "I, per tant, no apte per al desenvolupament urbà", insisteixen en un comunicat.

L'entitat remarca que el pla preveu la possibilitat d'admetre, en casos justificats, implantacions de "valor estratègic i d'especial interès supramunicipal" . Al seu entendre, però, un càmping privat no compliria aquests requisits.

Impacte sobre la demanda d'aigua

Des de la IAEDEN es mostren també preocupats per la l'impacte que podria tenir el projecte en la disponibilitat d'aigua al municipi. En aquest sentit, afirmen que el nou càmping doblaria la població actual que hi ha a Garriguella. Consideren, a més, que l'equipament estaria a ple rendiment a l'estiu, just quan la demanda d'aigua a la comarca és més alta. "Els informes del projecte que hem pogut consultar no garanteixen aquesta disponibilitat", insisteixen.

Una zona agrícola

Pel què fa a l'impacte sobre el paisatge, l'entitat diu que el projecte presenta un estudi que no contempla ni el nombre de bungalous ni la superfície que ocuparien. Tampoc inclouria, afegeixen, ni la volumetria d'edificació (que situen al voltant de 8.740 m2) ni l'alçada de fins a set metres. "Un veritable impacte sobre el paisatge en aquesta zona principalment agrícola i rural", remarquen.

"Esperem que les administracions competents apliquin les normatives vigents i encoratgem als habitants de Garriguella i de tota la comarca a expressar el seu rebuig", afirmen al comunicat.