Malgrat el sector agrícola i ramader és per excel·lència un dels camps més tradicionals que hi ha, amb el pas dels anys no ha pogut evitar caure rendit als peus de les noves tecnologies. Figueres va estrenar ahir la 14a edició del Firagri, una fira dedicada a l'agricultura i a la ramaderia, capdavantera a les comarques gironines.

Amb prop de 70 expositors participants, l'esdeveniment busca enguany noves maneres de treballar que s'adaptin a una realitat cada vegada més mecanitzada i tecnològica. Durant la inauguració de la fira, el segon tinent d'alcalde, Jordi Masquef, va explicar que un dels principals objectius de l'esdeveniment és «potenciar el sector i aportar riquesa, no només als expositors, sinó també a la ciutat de Figueres».

El president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Ferran Roquer, va remarcar la importància que el Firagri es faci en aquesta zona, ja que «un 3,1% del valor afegit brut de l'Empordà prové de l'agricultura, i per això és una comarca idea per dur a terme una aposta com aquesta». Roquer es va mostrar optimista augurant que «la fira serveixi per abordar la problemàtica que pateix el sector». L'alcaldessa, Marta Felip, va celebrar la sort de «tenir la segona fira agrícola més important de Catalunya, després de Mollerussa».