Un total de 120 nois i noies han estat seleccionats per les seves escoles i instituts per participar en els Premis de Narrativa Periodística Diàlegs d'Educació 2017. La convocatòria està oberta a alumnes de 6è de Primària (6a edició) i de 3r d´ESO (3a edició) de tots els centres educatius de l'Alt Empordà.

Un total dels 68 dels 120 inscrits són estudiants de 12 instituts i els 52 restants són alumnes de 33 escoles. Aquestes inscripcions s'han formalitzat en el termini fixat a les bases, si bé no es descarta que hi pugui haver algun alumne participant més.

La manera de participar en el premi és mitjançant l'elaboració d'una redacció que es fa de forma presencial aquest dissabte, 11 de març (a les 9.30 per als alumnes de 3r d'ESO i a les 11.30 per als de 6è de Primària), a la seu del Servei Educatiu de l´Alt Empordà, a Figueres.

El jurat que avaluarà aquests textos està format per nou persones:

  • Montserrat Mindan Consellera d'Ensenyament del Consell Comarcal de l'Alt Empordà (Presidenta del Jurat)
  • Esther Pagès Professora de Llengua Catalana a Secundària
  • Consol Iglesias Inspectora d'Ensenyament de la Zona
  • Fina Pairolí Assessora Equip LIC del Servei Educatiu de l'Alt Empordà
  • Emma Riera Mestra de Primària
  • Marta Planells Professora de Llengua Catalana a Secundària
  • Ana Zanca Mestra de Primària
  • Pilar Cortés Representant de les Biblioteques de l'Alt Empordà
  • Carles Ayats Director editorial del Setmanari de l'Alt Empordà

Els noms dels guanyadors es donaran a conèixer en una cerimònia que se celebrarà el 5 d'abril, a les 6 de la tarda, a l'Auditori del Convent dels Caputxins de Figueres. I aquest any el ponent de la conferència inaugural és el professor de secundària i escriptor Jordi Casals.

Per a cada categoria, el primer premi està dotat en 200 euros en material escolar; el segon, en 100 euros en material escolar; el tercer, en 75 euros en material escolar, i per als accèssits hi ha una selecció de llibres.

Aquests premis són fruit de la col·laboració entre el Setmanari de l'Alt Empordà i el Servei Educatiu de l'Alt Empordà, sorgits a partir de la publicació del suplement mensual Diàlegs d'Educació.

Per portar a terme aquesta convocatòria, els dos òrgans organitzadors compten amb el suport de l'Ajuntament de Figueres, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Llibres Text, Barcanova i BibliotecAE